Pumpkin spice latté cheesecake

  • střední
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny

2.1

34x hodnoceno

Dýně k podzimu neodmyslitelně patří, ale možná vás překvapí, že kromě dýňových kompotů a polévek z nich můžete připravit i lahodný dezert. Oblíbený cheesecake jsme pro vás tentokrát naplnili dýňovým a kávovým krémem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

Postup na korpus

  1. Ve food procesoru/sekáčku rozemelte společně sušenky nebo perníčky a máslo do podoby drolivé hmoty.
  2. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem. Na dno pomocí prstů rovnoměrně namačkejte hmotu sušenkový základ. Pečte asi 10 minut na 180 °C.

Postup na krémovou část

  1. Začněte přípravou první oranžové dýňové vrstvy.
  2. Připravte si dýňové pyré. Požadované množství dýně nakrájejte na kostky, zakápněte olejem a pečte na cca 180 °C asi 25–30 minut. Nakonec ho rozmixujte dohladka. Nechte chvilku zchladnout a smíchejte se zakysanou smetanou a mascarpone pomocí metličky.
  3. Dále přimíchejte javorový sirup, cukr a dýňové koření – v této fázi můžete krém ochutnat a dle potřeby případně dochutit.
  4. Nakonec zapracujte vejce a dýňový krém nalijte na předpečený sušenkový korpus.
  5. Pokračujte přípravou druhé kávové vrstvy – opět pomocí metličky postupně smíchejte zakysanou smetanu, mascarpone, kávu, javorový sirup, cukr, koření a čerstvé vejce. Přesuňte do dortové formy na vrstvu prvního dýňového krému a uhlaďte.
  6. Pečte na 150 °C asi 55 minut. Po uplynutí této doby troubu vypněte a nechte v ní cheesecake dojít a alespoň částečně vychladnout.
  7. Cheesecake poté nechte zchladit a zatuhnout ideálně přes noc v lednici.
  8. Před podáváním dozdobte cheesecake do tuha vyšlehanou smetanou, lehkým popraškem dýňového koření a přelité javorovým sirupem.

Postup na dýňové koření

  1. Veškeré koření odměřte a společně promíchejte.

Gusto tipy: Dýni hokaido není třeba loupat, dýně máslová se naopak loupe. Dýňové koření uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě. Použít ho můžete do dezertů, pečených i nepečených nebo horkých nápojů.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte