Dýně k podzimu neodmyslitelně patří, ale možná vás překvapí, že kromě dýňových kompotů a polévek z nich můžete připravit i lahodný dezert. Oblíbený cheesecake jsme pro vás tentokrát naplnili dýňovým a kávovým krémem.
Pumpkin spice latté cheesecake
- střední
- více než 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny
2.1
34x hodnoceno
Postup
Postup na korpus
- Ve food procesoru/sekáčku rozemelte společně sušenky nebo perníčky a máslo do podoby drolivé hmoty.
- Dno dortové formy vyložte pečicím papírem. Na dno pomocí prstů rovnoměrně namačkejte hmotu sušenkový základ. Pečte asi 10 minut na 180 °C.
Postup na krémovou část
- Začněte přípravou první oranžové dýňové vrstvy.
- Připravte si dýňové pyré. Požadované množství dýně nakrájejte na kostky, zakápněte olejem a pečte na cca 180 °C asi 25–30 minut. Nakonec ho rozmixujte dohladka. Nechte chvilku zchladnout a smíchejte se zakysanou smetanou a mascarpone pomocí metličky.
- Dále přimíchejte javorový sirup, cukr a dýňové koření – v této fázi můžete krém ochutnat a dle potřeby případně dochutit.
- Nakonec zapracujte vejce a dýňový krém nalijte na předpečený sušenkový korpus.
- Pokračujte přípravou druhé kávové vrstvy – opět pomocí metličky postupně smíchejte zakysanou smetanu, mascarpone, kávu, javorový sirup, cukr, koření a čerstvé vejce. Přesuňte do dortové formy na vrstvu prvního dýňového krému a uhlaďte.
- Pečte na 150 °C asi 55 minut. Po uplynutí této doby troubu vypněte a nechte v ní cheesecake dojít a alespoň částečně vychladnout.
- Cheesecake poté nechte zchladit a zatuhnout ideálně přes noc v lednici.
- Před podáváním dozdobte cheesecake do tuha vyšlehanou smetanou, lehkým popraškem dýňového koření a přelité javorovým sirupem.
Postup na dýňové koření
- Veškeré koření odměřte a společně promíchejte.