Křupavá kůrčička a šťavnaté kousky masa. Přesně takový je pomalu pečený bůček a právě takovému zvládne odolat jen málo masožravců. Sice není hotový za pár minut, ale čekání se rozhodně vyplatí.
Pomalu pečený bůček
- náročnější
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty, Vaříme ze 7 surovin
3.3
43x hodnoceno
Postup
- Předehřejte si troubu na 200 °C.
- Velmi ostrým nožem nařízněte kůži masa tak, aby vznikly tvary kosočtverců.
- Maso posolte, posypte granulovaným česnekem a paprikou a vetřete koření do masa, pak ho celé obalte v hořčici a nalijte na něj 2 lžíce oleje.
- Zbývající olej přidejte do pekáče a takto připravené maso vložte do předehřáté trouby.
- Po 20 minutách, až kůže trochu zhnědne, snižte teplotu a pečte další 3 hodiny při 150 °C.
- Zvyšte teplotu na 200 °C a opékejte ještě 20 minut.
- Vytáhněte maso z trouby, nechte asi 10 minut odpočinout, pak ho nakrájejte a podávejte.
Gusto tip:
Kůžička bude ještě křupavější, pokud ji před pečením potřete octem.