Neskutečně barevná, chutná, ale hlavně snadná na přípravu. Pokud si nekoupíte předvařenou řepu, může trvat trochu déle, ale nevadí. Výběr záleží jen na vás, tato polévka se vám bude v zimních měsících opravdu hodit.
Polévka z červené řepy
- snadné
- více než 60 minut
- Polévky, Vege & vegan
3.2
15x hodnoceno
Postup
- Červenou řepu můžete použít již předvařenou loupanou nebo čerstvé bulvy.
- Předvařená usnadní práci a zkrátí čas přípravy. Pokud zvolíte nepředvařené bulvy, omyjte je, zabalte do vrstvy pečicího papíru a alobalu a pečte v troubě na 175 °C cca 1 hodinu.
- Poté vytáhněte z trouby a nechte ještě dojít. Po vychladnutí rozbalte a oloupejte.
- V hrnci na másle zpěňte šalotku, přidejte nakrájenou řepu na kostky, lehce osolte a krátce orestujte. Přidejte jablko nakrájené na kostky, podlijte vývarem (případně vodou), aby ještě koukaly nad hladinou kousky řepy.
- Přiveďte k varu, stáhněte teplotu na minimum a krátce provařte. Zkontrolujte, zda je řepa zcela měkká a odstavte.
- Vše rozmixujte, zjemněte smetanou dle konzistence, nemusíte využít celé balení.
- Dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a pár kapkami citronové šťávy. Při servírování můžete ještě dozdobit zakysanou smetanou.