Polévka z červené řepy

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Polévky, Vege & vegan

3.2

15x hodnoceno

Neskutečně barevná, chutná, ale hlavně snadná na přípravu. Pokud si nekoupíte předvařenou řepu, může trvat trochu déle, ale nevadí. Výběr záleží jen na vás, tato polévka se vám bude v zimních měsících opravdu hodit.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Červenou řepu můžete použít již předvařenou loupanou nebo čerstvé bulvy.
  2. Předvařená usnadní práci a zkrátí čas přípravy. Pokud zvolíte nepředvařené bulvy, omyjte je, zabalte do vrstvy pečicího papíru a alobalu a pečte v troubě na 175 °C cca 1 hodinu.
  3. Poté vytáhněte z trouby a nechte ještě dojít. Po vychladnutí rozbalte a oloupejte.⁠
  4. V hrnci na másle zpěňte šalotku, přidejte nakrájenou řepu na kostky, lehce osolte a krátce orestujte. Přidejte jablko nakrájené na kostky, podlijte vývarem⁠ (případně vodou), aby ještě koukaly nad hladinou kousky řepy.
  5. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu na minimum a krátce provařte. Zkontrolujte, zda je řepa zcela měkká⁠ a odstavte.
  6. Vše rozmixujte, zjemněte smetanou dle konzistence, nemusíte využít celé balení.
  7. Dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a pár kapkami citronové⁠ šťávy. Při servírování můžete ještě dozdobit zakysanou smetanou.⁠

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte