Polentové trojúhelníčky se slaninou, modrým sýrem a datlemi

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Vaříme do 30 min

4.0

2x hodnoceno

Vytvořte jedinečný předkrm! A to nejen na silvestra, ale i jiné oslavy jako například narozeniny či rodinnou sešlost. Takovým skvostem nikoho rozhodně neurazíte, právě naopak.

Postup

  1. Polentu uvařte ve slané vodě podle nálevu na obalu.
  2. Pak ji přesuňte do hranaté nádoby, uhlaďte a nechte vychladnout.
  3. Jakmile je polenta studená, nakrájejte ji na trojúhelníčky a pečte v grilovací pánvi na troše olivového oleje asi 5 minut hezky dokřupava.
  4. Trojúhelníčky vyjměte z pánve a odložte na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný tuk.
  5. Datle vypeckujte a sýr nalámejte na kousky.
  6. Ve vrstvách naskládejte na polentu kousky slaniny, datle a sýr.
  7. Propíchněte párátky a podávejte.

GUSTO TIP:

Polentu můžete uvařit o den dříve, zakrýt potravinovou fólií a nechat v lednici přes noc, aby se vychladila a pořádně ztuhla.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte