Polentové trojúhelníčky se slaninou, modrým sýrem a datlemi

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Vaříme do 30 min

4.0

2x hodnoceno

Vytvořte jedinečný předkrm! A to nejen na silvestra, ale i jiné oslavy jako například narozeniny či rodinnou sešlost. Takovým skvostem nikoho rozhodně neurazíte, právě naopak.

Postup:

  1. Polentu uvařte ve slané vodě podle nálevu na obalu.
  2. Pak ji přesuňte do hranaté nádoby, uhlaďte a nechte vychladnout.
  3. Jakmile je polenta studená, nakrájejte ji na trojúhelníčky a pečte v grilovací pánvi na troše olivového oleje asi 5 minut hezky dokřupava.
  4. Trojúhelníčky vyjměte z pánve a odložte na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný tuk.
  5. Datle vypeckujte a sýr nalámejte na kousky.
  6. Ve vrstvách naskládejte na polentu kousky slaniny, datle a sýr.
  7. Propíchněte párátky a podávejte.

GUSTO TIP:

Polentu můžete uvařit o den dříve, zakrýt potravinovou fólií a nechat v lednici přes noc, aby se vychladila a pořádně ztuhla.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte