Polentové lívanečky s ovocem

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně

4.3

3x hodnoceno

Sladká snídaně i sladká tečka po nedělním obědě. Polentové lívanečky se sezónním ovocem jsou velmi rychlé a chutné. Kromě toho je velmi snadné je připravit, a tak je jistě zvládne i naprostý začátečník.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V kastrolu přiveďte k varu mléko, postupně̌ přisypávejte polentu a pozvolna umíchejte řídkou kaši.
  2. Oslaďte ji a odstavte z plamene.
  3. Ještě̌ teplou kaši lijte do rozehřáté pánve (lívanečníku) s olejem do tvaru malých placiček a usmažte z obou stran dozlatova.
  4. Na závěr je můžete dát do trouby na 200 °C na cca 6 minut, aby byly ještě̌ křupavější. Podávejte se zakysanou smetanou, moučkovým cukrem.

Gusto tip: pokud chcete, můžete část ovoce nahradit ovocným pyré. Zakysanou smetanu můžete dochutit třeba vanilkou nebo sirupem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte