Už jste slyšeli o polentě? Pochází z Itálie a připravuje se z kukuřice. Kukuřičnou kaši však můžete znát i z Chorvatska, Moldavska nebo Černé Hory. My jsme ji tentokrát připravili s grilovanými ředkvičkami z České farmy a klobáskami Grill Party. Můžete si tedy vybrat, jestli dáte přednost vegetariánské, nebo masové variantě.
Polenta s grilovanými ředkvičkami
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Večeře, Přílohy
4.0
2x hodnoceno
Postup
- Ředkvičky rozpulte nebo rozčtvrťte. Na grilovací pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm ředkvičky opečte.
- Přidejte okapanou cizrnu, krátce prohřejte a stáhněte z plamene.
- Dochuťte solí a pepřem. Vmíchejte nasekanou jarní cibulku, bylinky a klíčky dle chuti.
- Na závěr zakápněte šťávou z citronu – ředkvičkám vrátí načervenalou barvu.
- V hrnci přiveďte k varu vývar a postupně do něj vsypte polentu. Neustále míchejte, aby byla hladká a bez hrudek. Vařte podle návodu několik minut do zhoustnutí.
- Na závěr vmíchejte prolisovaný česnek, máslo, strouhaný parmezán a případně dosolte.
- Hotovou polentu podávejte s ředkvičkami.
Gusto tip: pokud chcete připravit i masovou verzi, na pánvi opečte několik vepřových klobásek Grill party.
Tip: s cizrnou a polentou vás grilované ředkvičky hezky zasytí, ale samotné poslouží i jako zajímavá zeleninová příloha třeba k pečenému masu. Ředkvičky z České farmy vám navíc zaručí, že budete vařit z čerstvých surovin.