Polenta s grilovanými ředkvičkami

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Přílohy

4.0

2x hodnoceno

Už jste slyšeli o polentě? Pochází z Itálie a připravuje se z kukuřice. Kukuřičnou kaši však můžete znát i z Chorvatska, Moldavska nebo Černé Hory. My jsme ji tentokrát připravili s grilovanými ředkvičkami z České farmy a klobáskami Grill Party. Můžete si tedy vybrat, jestli dáte přednost vegetariánské, nebo masové variantě.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ředkvičky rozpulte nebo rozčtvrťte. Na grilovací pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm ředkvičky opečte.
  2. Přidejte okapanou cizrnu, krátce prohřejte a stáhněte z plamene. 
  3. Dochuťte solí a pepřem. Vmíchejte nasekanou jarní cibulku, bylinky a klíčky dle chuti. 
  4. Na závěr zakápněte šťávou z citronu – ředkvičkám vrátí načervenalou barvu.
  5. V hrnci přiveďte k varu vývar a postupně do něj vsypte polentu. Neustále míchejte, aby byla hladká a bez hrudek. Vařte podle návodu několik minut do zhoustnutí. 
  6. Na závěr vmíchejte prolisovaný česnek, máslo, strouhaný parmezán a případně dosolte.
  7. Hotovou polentu podávejte s ředkvičkami.

Gusto tip: pokud chcete připravit i masovou verzi, na pánvi opečte několik vepřových klobásek Grill party.

Tip: s cizrnou a polentou vás grilované ředkvičky hezky zasytí, ale samotné poslouží i jako zajímavá zeleninová příloha třeba k pečenému masu. Ředkvičky z České farmy vám navíc zaručí, že budete vařit z čerstvých surovin.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte