Podzimní ovocný koláč

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

2.4

97x hodnoceno

Jednoduchý koláč se sezónním podzimním ovocem má hned několik výhod. Je rychle hotový, dokáže ho upéct i naprostý začátečník, a navíc chutná opravdu skvěle. Použít můžete hrušky, jablka či švestky, nebo od každého kousek.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V misce smíchejte sypké suroviny na korpus, tedy mouku, cukr, kypřící prášek, perníkové koření, skořici a kakao. Po promíchání přidejte na kostky nakrájené studené máslo a prsty tvořte drobenku. Trvá to cca 5 minut. Nesnažte se vytvořit kompaktní těsto, ale opravdu jen misku jemné drobenky. 
  2. Koláčovou formu si vymažte máslem a 3/4 drobenky do ní vysypte. Dlaní lehce přitlačte na dno a také na okraje.
  3. V jiné misce si smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, bílý jogurt, půl balení vanilkového pudingu (jen nasypat ze sáčku, nevařit) a med.
  4. Po promíchání vylijte na připravený korpus. Ovoce nakrájejte na tenké měsíčky a naskládejte na tvarohovou náplň. 
  5. Posypte shora zbytkem drobenky a pečte v předem vyhřáté troubě na 175 °C cca 35 minut.
  6. Koláč bude po upečení pod krustou ještě neztuhlý, ale po vychladnutí ztuhne a půjde krásně krájet.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte