Jednoduchý koláč se sezónním podzimním ovocem má hned několik výhod. Je rychle hotový, dokáže ho upéct i naprostý začátečník, a navíc chutná opravdu skvěle. Použít můžete hrušky, jablka či švestky, nebo od každého kousek.
Podzimní ovocný koláč
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
2.4
88x hodnoceno
Postup
- V misce smíchejte sypké suroviny na korpus, tedy mouku, cukr, kypřící prášek, perníkové koření, skořici a kakao. Po promíchání přidejte na kostky nakrájené studené máslo a prsty tvořte drobenku. Trvá to cca 5 minut. Nesnažte se vytvořit kompaktní těsto, ale opravdu jen misku jemné drobenky.
- Koláčovou formu si vymažte máslem a 3/4 drobenky do ní vysypte. Dlaní lehce přitlačte na dno a také na okraje.
- V jiné misce si smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, bílý jogurt, půl balení vanilkového pudingu (jen nasypat ze sáčku, nevařit) a med.
- Po promíchání vylijte na připravený korpus. Ovoce nakrájejte na tenké měsíčky a naskládejte na tvarohovou náplň.
- Posypte shora zbytkem drobenky a pečte v předem vyhřáté troubě na 175 °C cca 35 minut.
- Koláč bude po upečení pod krustou ještě neztuhlý, ale po vychladnutí ztuhne a půjde krásně krájet.