Máte svůj oblíbený recept na křehké rohlíčky, ale hledáte novou inspiraci, čím byste je mohli ozvláštnit? Naprosto vám rozumíme, vánoční pečení cukroví je za nás vždy o pestrém výběru. Upečte si letos kromě vanilkové klasiky i tuto verzi s praženými pistáciemi. Věříme, že si vás získá hned po prvním soustu.
Pistáciové rohlíčky
- snadné
- do 30 minut
- Dezerty a sladká jídla
2.0
3x hodnoceno
Postup:
- Máslo vytáhněte z lednice, aby změklo, a pistácie namelte najemno.
- Vanilkový lusk podélně rozřízněte, tupou stranou nože vyškrábněte zrníčka a odložte je stranou.
- Cukr utřete s máslem, poté přimíchejte žloutky, mouku, namleté pistácie, kůru z poloviny pomeranče a půlku zrníček z vanilky.
- Vypracujte tužší, ale vláčné těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a do druhého dne nechte odležet v lednici.
- Troubu předehřejte na 175 °C. Těsto vytáhněte z lednice a tvarujte rukama rohlíčky, případně použijte speciální formu.
- Pečte přibližně 10–15 minut na plechu vyloženém pečicím papírem.
- Moučkový cukr na obalování smíchejte ve větší míse se zbylou kůrou z pomeranče, přidejte zbytek zrníček vanilky, promíchejte a ještě horké rohlíčky ve směsi obalte.
- Opatrně, jsou velice křehké!
GUSTO TIPY:
INGREDIENCE (HLAVNĚ MÁSLO) BY MĚLY MÍT POKOJOVOU TEPLOTU. JEN TAK MÁTE JISTOTU, ŽE SE TĚSTO DOKONALE SPOJÍ. POKUD SE NÁHODOU „ZDRCNE“, HNĚŤTE ZNOVU, DOKUD SE OPĚT NESPOJÍ. MŮŽE TO TRVAT I PÁR MINUT. TĚSTO NAKRÁJEJTE NA MENŠÍ KUSY, CO NEJVÍC PODOBNÉ SAMOTNÉMU ROHLÍČKU.
JAKMILE SE PUSTÍTE DO PŘÍPRAVY CUKROVÍ, MĚJTE NA PAMĚTI JEDNO PRAVIDLO. PŘI PEČENÍ SE JEDNOTLIVÉ KOUSKY TROCHU ZVĚTŠÍ, A PROTO DĚLEJTE RADĚJI MENŠÍ ROZMĚRY.