Pistáciové rohlíčky

  • snadné
  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla

2.5

2x hodnoceno

Máte svůj oblíbený recept na křehké rohlíčky, ale hledáte novou inspiraci, čím byste je mohli ozvláštnit? Naprosto vám rozumíme, vánoční pečení cukroví je za nás vždy o pestrém výběru. Upečte si letos kromě vanilkové klasiky i tuto verzi s praženými pistáciemi. Věříme, že si vás získá hned po prvním soustu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Máslo vytáhněte z lednice, aby změklo, a pistácie namelte najemno.
  2. Vanilkový lusk podélně rozřízněte, tupou stranou nože vyškrábněte zrníčka a odložte je stranou.
  3. Cukr utřete s máslem, poté přimíchejte žloutky, mouku, namleté pistácie, kůru z poloviny pomeranče a půlku zrníček z vanilky.
  4. Vypracujte tužší, ale vláčné těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a do druhého dne nechte odležet v lednici.
  5. Troubu předehřejte na 175 °C. Těsto vytáhněte z lednice a tvarujte rukama rohlíčky, případně použijte speciální formu.
  6. Pečte přibližně 10–15 minut na plechu vyloženém pečicím papírem.
  7. Moučkový cukr na obalování smíchejte ve větší míse se zbylou kůrou z pomeranče, přidejte zbytek zrníček vanilky, promíchejte a ještě horké rohlíčky ve směsi obalte.
  8. Opatrně, jsou velice křehké!

GUSTO TIPY:

INGREDIENCE (HLAVNĚ MÁSLO) BY MĚLY MÍT POKOJOVOU TEPLOTU. JEN TAK MÁTE JISTOTU, ŽE SE TĚSTO DOKONALE SPOJÍ. POKUD SE NÁHODOU „ZDRCNE“, HNĚŤTE ZNOVU, DOKUD SE OPĚT NESPOJÍ. MŮŽE TO TRVAT I PÁR MINUT. TĚSTO NAKRÁJEJTE NA MENŠÍ KUSY, CO NEJVÍC PODOBNÉ SAMOTNÉMU ROHLÍČKU.

JAKMILE SE PUSTÍTE DO PŘÍPRAVY CUKROVÍ, MĚJTE NA PAMĚTI JEDNO PRAVIDLO. PŘI PEČENÍ SE JEDNOTLIVÉ KOUSKY TROCHU ZVĚTŠÍ, A PROTO DĚLEJTE RADĚJI MENŠÍ ROZMĚRY.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte