Cookies! Tak ty milují děti i dospělí a ze všeho nejvíc milují ty domácí. Pokud patříte k téhle partě mlsalů, pak určitě musíte vyzkoušet pistáciové cookies s bílou čokoládou. Hotové jsou za chvíli, jen budete muset počkat, než vychladnou.
Pistáciové cookies s bílou čokoládou
- snadné
- do 30 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny
2.6
16x hodnoceno
Postup
- Vejce si spolu s máslem vytáhněte z lednice alespoň 2 hodiny předem, aby se ohřála na pokojovou teplotu.
- Troubu předehřejte na 185 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
- Pistácie rozemelte najemno.
- Ve středně velké míse utřete máslo s cukrem.
- Dále přidejte všechny suroviny kromě čokolády. Míchejte pomocí lžíce nebo stěrky. Takto lze těsto vypracovat, nebo můžete všechny ingredience dokonale propojit v lepivé těsto pomocí rukou.
- K sušenkovému těstu přidejte nasekanou bílou čokoládu (nebo čokoládové pecky – viz tip) a zapracujte do něj.
- Z připravovaného těsta tvořte koule velikosti zmrzlinového kopečku – nejlépe vám to půjde právě naběračkou na zmrzlinu. Pokud nemáte naběračku k dispozici pomohou vám dvě lžíce, popř. navlhčené ruce. Kopečky umisťujte dostatečně od sebe a také od okrajů – hodně se během pečení roztečou do stran. Každý kopeček můžete seshora posypat nahrubo nasekanými pistáciemi.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 7,5–8 minut. Okraje sušenek by měly být lehce zlatavé a střed lehce nedopečený jako např. v brownies.
- Dále si připravte kulaté tvořítko/vykrajovátko odpovídající zhruba velikosti upečených cookies (ideálně by mělo být lehce menší). Náhradou za tvořítko může být velikostně odpovídající miska. Cookies se v troubě často rozjedou do nedokonalých tvarů, a právě díky tvořítku nebo misce jim vrátíme hezky kulatý tvar. Stačí do tvořítkem/miskou přiklopit upečenou sušenku, popř. ji tam lehce vměstnat a potom ji krouživými pohyby vytvarovat zpět do kulata. Nevadí ani když se velikost cookies zmenší, naopak.
- Poté nechejte sušenky mírně vychladnout, z plechu je sundávejte opatrně, ideálně pomocí ploché naběračky, aby se nerozpadly, pokud zcela nevychladnou.
- Po úplném vychladnutí budou cookies již pevnější, přitom ale stále křehké a budou se rozplývat na jazyku.