Pikantní papričky plněné masem a sýrem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Předkrmy

3.7

3x hodnoceno

Máte rádi pálivější jídla? Věříme, že ani při silvestrovských oslavách si nenecháte obdobné speciality ujít. Proto jsme pro vás vymysleli tyto pikantní plněné jalapenos, ty pravé jednohubky pro odvážlivce. A kdyby vám stupeň pálivosti nedejbože nestačil, určitě můžete sáhnout po pikantních chilli vločkách na dochucení. S uvedeným množstvím pro 4 osoby naplníte cca 12 celých papriček jalapenos. Kolik jich pak sami spořádáte, to je jen a jen na vás.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na cca 5cm kusy. V misce smíchejte s worcestrovou omáčkou, solí a pepřem.
  2. Nechte hodinu odstát v lednici. Rozpalte pánev a na lžíci oleje zprudka zarestujte kuřecí kousky.
  3. Jakmile je maso zatáhlé, snižte plamen a přilijte 100 ml vody. Duste pod poklicí asi 20 minut.
  4. Maso přendejte z pánve do mísy a ještě teplé roztrhejte vidličkou na malé kusy. Vývar dejte stranou.
  5. Nastrouhejte čedar na středně hrubém struhadle. Vložte do mísy, přidejte cottage a následně smíchejte s kuřecím masem.
  6. Nasypte uzenou papriku a nadrobno nasekané oregáno. Vše důkladně promíchejte rukou, aby vznikla pevnější hmota, kterou budete plnit jalapenos.
  7. Ochutnejte a dle potřeby osolte. Chilli papričky omyjte a rozkrájejte na poloviny. Rukama vyjměte střed se semínky.
  8. Připravenou směsí masa se sýrem plňte rozkrájené papričky. Následně je celé obalte v plátcích slaniny.
  9. Rozpalte troubu na 200 °C při zapnutém horním grilu a zapékejte cca 15 minut dozlatova.

TIP: Vývar si můžete dát stranou např. jako základ na víkendovou polévku.

BILLA_prosinec_plnene_jalapenos.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte