Pečený losos se salátkem z rukoly a růžičkové kapusty

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Saláty, Vaříme do 30 min

4.0

1x hodnoceno

Ryba na Vánoce? Ano, ale můžete ji zkusit trochu jinak. Nemusíte se soustředit jen na vánočního kapra. Ještě než začnou samotné oslavy, máme pro vás jeden recept od My Healthy Moment – lososa na salátu. Ocení ho především ti z vás, kterým právě kapří hody nic moc neříkají.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve si připravte lososa.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C, filety lososa osolte, zakápněte trochou olivového oleje, dejte na plech a pečte zhruba 15–20 minut.
  3. V osolené vodě povařte růžičkovou kapustu zhruba 2 minuty, předem rozdělenou na lístky.
  4. Slijte a zchlaďte ledovou vodou.⁠
  5. Hotové kapustičky dejte do misky s rukolou, přelijte zálivkou z olivového oleje, vinného octa, dijonské hořčice a javorového sirupu a promíchejte.
  6. Zasypte zrníčky granátového jablka, plátky ředkviček, kousky pasteveckého sýra a podávejte s hotovým lososem.

losos-na-salatu-2_mhm_influ-prosinec.jpg

DALŠÍ RECEPTY OD MY HEALTHY MOMENT NAJDETE NA JEJÍM BLOGU.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte