Dýňová sezóna je v plném proudu a byla by škoda tuhle oranžovou nádheru nechat bez povšimnutí. My pro vás máme tip na dýňovou pochoutku plněnou šunkou, žampiony a čedarem. Pečená dýně je skvělým obědem i večeří pro celou rodinu.
Pečená máslová dýně s žampiony
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Nejprve rozkrojte dýni napůl, pomocí lžíce vydlabete semínka a dejte ji na plech vyložený pečicím papírem. Poté potřete olivovým olejem a pečte při teplotě 200 °C po dobu 50 minut.
- Mezitím si nakrájejte žampiony i šunku a orestujte vše na přepuštěném másle ghí. Poté přidejte na kostičky nakrájenou cuketu, a nakonec jarní cibulku. Vše restujte 5 minut.
- Dýni po upečení pomocí lžíce vydlabejte tak, aby vám zůstal cca 0,5–1 cm okraj. Upečenou dýni smíchejte s připravenou žampionovou směsí a důkladně osolíte i opepřete.
- Nakonec dýni osolte, naplňte připravenou směsí a posypte nastrouhaným čedarem.
- Pečte posledních 5 minut. Před podáváním posypte nasekanou zelenou petrželkou.