Pečená máslová dýně s žampiony

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

4.3

3x hodnoceno

Dýňová sezóna je v plném proudu a byla by škoda tuhle oranžovou nádheru nechat bez povšimnutí. My pro vás máme tip na dýňovou pochoutku plněnou šunkou, žampiony a čedarem. Pečená dýně je skvělým obědem i večeří pro celou rodinu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve rozkrojte dýni napůl, pomocí lžíce vydlabete semínka a dejte ji na plech vyložený pečicím papírem. Poté potřete olivovým olejem a pečte při teplotě 200 °C po dobu 50 minut.
  2. Mezitím si nakrájejte žampiony i šunku a orestujte vše na přepuštěném másle ghí. Poté přidejte na kostičky nakrájenou cuketu, a nakonec jarní cibulku. Vše restujte 5 minut.
  3. Dýni po upečení pomocí lžíce vydlabejte tak, aby vám zůstal cca 0,5–1 cm okraj. Upečenou dýni smíchejte s připravenou žampionovou směsí a důkladně osolíte i opepřete.
  4. Nakonec dýni osolte, naplňte připravenou směsí a posypte nastrouhaným čedarem.
  5. Pečte posledních 5 minut. Před podáváním posypte nasekanou zelenou petrželkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte