Rychlé, nenáročné na přípravu a hlavně výtečné! Pad thai si lidé zamilovali díky asijským bistrům, takže je na čase zkoušet tento skvělý pokrm i doma.
Pad thai s tofu
- střední
- do 30 minut
- Večeře, Vege & vegan
2.8
9x hodnoceno
Postup
- Rýžové nudle zalijte studenou vodou tak, aby byly zcela ponořené, a nechte hodinu namáčet.
- V pánvi wok rozehřejte 3 lžíce oleje a zprudka na něm osmažte vajíčka, poté je vyjměte a odložte stranou.
- Do woku vložte namočené nudle a zalijte je 300 ml vroucí vody.
- Dochuťte rybí omáčkou a třtinovým cukrem a při vysoké teplotě restujte do změknutí nudlí (asi 15-20 minut).
- Mezitím rozehřejte v jiné pánvi zbývající olej (3 lžíce) a ze všech stran na něm dozlatova osmahněte tofu.
- K nudlím do woku přidejte bambusové výhonky, vejce a tofu. Nechte dvě minuty propojit.
- Nudle dochuťte limetkovou šťávou a případně rybí omáčkou.
- Jednotlivé porce posypte arašídovými oříšky, chilli papričkou (pokud nemáte rádi pálivá jídla, tak vynechte) a jarní cibulkou.