Zdravé ovesné tartaletky, které se hodí jako lehká svačina nebo dezert. Terka Havlínová přesně ví, čím nás zaujmout. Souhlasíte?
Ovesné tartaletky se skyrem a malinami
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně, Vege & vegan
5.0
1x hodnoceno
Postup:
- Troubu předehřejte na 200 °C. Ovesné vločky lehce rozmixujte a přidejte k nim rozmačkaný banán.
- Smíchejte s čekankovým sirupem, skořicí a nechte chvíli odpočinout.
- Formičky na tartaletky lehce vymažte, pokud máte silikonové, vymazávat nemusíte.
- Těsto vtlačte do formiček tak, aby bylo rovnoměrně pokryté dno i boky.
- Pečte dozlatova cca 20–25 minut. Každá trouba peče jinak, proto tartaletky hlídejte.
- Mezitím si připravte krém. Jednoduše smíchejte skyr, tvaroh a ricottu.
- Podle chuti doslaďte čekankovým sirupem.
- Po upečení nechte tartaletky vychladnout, naplňte krémem, ozdobte ovocem a nechte v lednici vychladit.