Ovesné tartaletky se skyrem a malinami

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, Snídaně, Dezerty a sladká jídla, Svačiny

5.0

1x hodnoceno
Zdravé ovesné tartaletky, které se hodí jako lehká svačina nebo dezert. Terka Havlínová⁠ přesně ví, čím nás zaujmout. Souhlasíte?⁠

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Banány 1 ks (zralé)
  • Ovesné vločky 70 g
  • Čekankový sirup 30 g
  • Mletá skořice
  • Na ozdobu
  • Skyr natur 0.5 kelímku (příp. vanilka nebo broskev/meruňka)
  • Polotučný tvaroh 50 g
  • Sýr ricotta 50 g
  • Čekankový sirup
  • Maliny

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Ovesné vločky lehce rozmixujte a přidejte k nim rozmačkaný banán.
  2. Smíchejte s čekankovým sirupem, skořicí a nechte chvíli odpočinout.
  3. Formičky na tartaletky lehce vymažte, pokud máte silikonové, vymazávat nemusíte.
  4. Těsto vtlačte do formiček tak, aby bylo rovnoměrně pokryté dno i boky.
  5. Pečte dozlatova cca 20–25 minut. Každá trouba peče jinak, proto tartaletky hlídejte.⁠
  6. Mezitím si připravte krém. Jednoduše smíchejte skyr, tvaroh a ricottu.
  7. Podle chuti doslaďte čekankovým sirupem.
  8. Po upečení nechte tartaletky vychladnout, naplňte krémem, ozdobte ovocem a nechte v lednici vychladit.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte