Křupavé, chutné a po prvním soustu prakticky neodolatelné. Přesně takové jsou nachos. Nezadržitelně se blíží jaro a s ním i pikniky, kam se nachos opravdu perfektně hodí. Tortilla chipsy můžete podávat s fazolovým dipem, miskou guacamole nebo speciálně zapečené s masovou směsí. Zkrátka nachos hned 3× jinak.
Nachos 3× jinak
- snadné
- do 30 minut
- Předkrmy, Masové recepty
3.2
9x hodnoceno
Postup zapečené nachos s masem a sýrem:
- Nejprve si připravte marinovanou cibuli.
- Červenou cibuli nakrájejte na plátky, přidejte čerstvý koriandr a zakápněte grapefruitovou šťávou.
- Osolte, opepřete a nechte marinovat pod potravinovou fólií min. 2 hodiny.
- Troubu předehřejte na 225 °C. Maso orestujte dohněda na oleji, okořeňte kořením na tacos, římským kmínem a solí.
- Přisypte nakrájená rajčata, kukuřici, přidejte šťávu z limetky, přilijte rajčatovou omáčku a nechte zlehka probublat.
- Do pekáče rozložte tortilla chipsy, přidejte masovou směs, zasypte nakrájenými jalapeños, hrstí nasekaného koriandru a posypte nastrouhaným sýrem.
- Pečte v troubě asi 5 minut, dokud se sýr nerozteče. Podávejte se zředěnou zakysanou smetanou.
Postup guacamole:
- Avokáda rozpulte, nožem vyndejte pecku a dužinu nakrájejte do kříže.
- Vydlabejte ji lžící přímo do mísy a vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozšťouchejte na požadovanou konzistenci – ideální je zachovat ve směsi kousky, ale můžete udělat i jemnou pastu.
- Přimíchejte najemno nasekanou chilli papričku nebo čerstvou jalapeño, nasekaný koriandr, mletý římský kmín, sůl a pepř.
- Přilijte šťávu z limetky, přisypte červenou cibuli a rajčata bez semínek. Dobře promíchejte. Ochutnejte a dochuťte.
- Servírujte v misce ozdobené zrníčky z granátového jablka. Před podáváním zakryjte guacamole potravinovou fólií a dejte do lednice.
GUSTO TIPY:
- GUACAMOLE MŮŽETE UCHOVÁVAT V LEDNICI VE VZDUCHOTĚSNÉ NÁDOBĚ AŽ TÝDEN.
- PŘED UZAVŘENÍM DO NÁDOBY UHLAĎTE POVRCH GUACAMOLE A POTRAVINOVOU FÓLII NA NĚJ PŘITISKNĚTE, ABY VÁM TAM NEZŮSTALY VZDUCHOVÉ BUBLINKY – DÍKY TOMU AVOKÁDO NEZHNĚDNE.
Postup fazolový dip:
- Scezené fazole dejte do misky a přidejte trochu nálevu.
- Zakápněte šťávou z citronu, olivovým olejem a rozmačkejte na hrubou pastu.
- Dochuťte římským kmínem, přidejte jalapeños papričky, nasekaný koriandr, červenou cibuli nakrájenou najemno, avokádo a rajčata na drobné kostičky.
- Dochuťte solí, pepřem a promíchejte. Pokud je směs příliš suchá, přidejte několik lžic nálevu z fazolí.