Nachos 3× jinak

  • snadné
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Masové recepty

5.0

1x hodnoceno

Křupavé, chutné a po prvním soustu prakticky neodolatelné.⁠ Přesně takové jsou nachos. Nezadržitelně se blíží jaro a s ním i pikniky, kam se nachos opravdu perfektně hodí. Tortilla chipsy můžete podávat s fazolovým dipem, miskou guacamole nebo speciálně zapečené s masovou směsí. Zkrátka nachos hned 3× jinak⁠.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup zapečené nachos s masem a sýrem:

  1. Nejprve si připravte marinovanou cibuli.
  2. Červenou cibuli nakrájejte na plátky, přidejte čerstvý koriandr a zakápněte grapefruitovou šťávou.
  3. Osolte, opepřete a nechte marinovat pod potravinovou fólií min. 2 hodiny.
  4. Troubu předehřejte na 225 °C. Maso orestujte dohněda na oleji, okořeňte kořením na tacos, římským kmínem a solí.
  5. Přisypte nakrájená rajčata, kukuřici, přidejte šťávu z limetky, přilijte rajčatovou omáčku a nechte zlehka probublat.
  6. Do pekáče rozložte tortilla chipsy, přidejte masovou směs, zasypte nakrájenými jalapeños, hrstí nasekaného koriandru a posypte nastrouhaným sýrem.
  7. Pečte v troubě asi 5 minut, dokud se sýr nerozteče. Podávejte se zředěnou zakysanou smetanou.

guacamole-nachos_prosinec_online.jpg

Postup guacamole:

  1. Avokáda rozpulte, nožem vyndejte pecku a dužinu nakrájejte do kříže.
  2. Vydlabejte ji lžící přímo do mísy a vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozšťouchejte na požadovanou konzistenci – ideální je zachovat ve směsi kousky, ale můžete udělat i jemnou pastu.
  3. Přimíchejte najemno nasekanou chilli papričku nebo čerstvou jalapeño, nasekaný koriandr, mletý římský kmín, sůl a pepř.
  4. Přilijte šťávu z limetky, přisypte červenou cibuli a rajčata bez semínek. Dobře promíchejte. Ochutnejte a dochuťte.
  5. Servírujte v misce ozdobené zrníčky z granátového jablka. Před podáváním zakryjte guacamole potravinovou fólií a dejte do lednice.

GUSTO TIPY:

  • GUACAMOLE MŮŽETE UCHOVÁVAT V LEDNICI VE VZDUCHOTĚSNÉ NÁDOBĚ AŽ TÝDEN.
  • PŘED UZAVŘENÍM DO NÁDOBY UHLAĎTE POVRCH GUACAMOLE A POTRAVINOVOU FÓLII NA NĚJ PŘITISKNĚTE, ABY VÁM TAM NEZŮSTALY VZDUCHOVÉ BUBLINKY – DÍKY TOMU AVOKÁDO NEZHNĚDNE.

fazolovy-dip-nachos_prosinec_online.jpg

Postup fazolový dip:

  1. Scezené fazole dejte do misky a přidejte trochu nálevu.
  2. Zakápněte šťávou z citronu, olivovým olejem a rozmačkejte na hrubou pastu.
  3. Dochuťte římským kmínem, přidejte jalapeños papričky, nasekaný koriandr, červenou cibuli nakrájenou najemno, avokádo a rajčata na drobné kostičky.
  4. Dochuťte solí, pepřem a promíchejte. Pokud je směs příliš suchá, přidejte několik lžic nálevu z fazolí.

nachos_prosinec_online.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte