Mrkvový dort

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

3.2

5x hodnoceno

Ještě donedávna by si nikdo nedokázal představit dort z mrkve, ale dnes už je všechno jinak! Tento fenomén pronikl do řady světových kuchyní a další mrkvové dezerty přicházejí raketovou rychlostí. A ikdyž tomu možná nevěříte, mrkvový dort je opravdovou lahůdkou.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Připravte si všechny ingredience a nechte je odležet v pokojové teplotě.
  2. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny.
  3. Ve velké míse smíchejte všechny sypké ingredience (hladká mouka, ořechy, koření, prášek do pečiva, soda, pomerančová kůra).
  4. Do sypké směsi udělejte důlek a do něj vlijte našlehaná vejce, postupně je zapracujte.
  5. Přidejte olej, med, mrkev a sirup a vypracujte hutné těsto.
  6. Nalejte do dortové formy o průměru 26 cm, vyložené pečicím papírem. Pečte 1 hodinu při 175 °C.
  7. Mezitím si připravte náplň. Smetanu vyšlehejte s cukrem. Zapracujte do ní máslo a sýr.
  8. Po vychladnutí dort podélně dvakrát rozřízněte a na spojení pater použijte jednu třetinu polevy.
  9. Zbývající polevou potřete celý dort. Strany a povrch posypejte kokosem. Mladé mrkve vydrhněte kartáčkem, opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Seřízněte špičky a kus natě a zbylé části rozmístěte po obvodu dortu. Měly by vypadat jako mrkve zasazené v dortu.

 

BILLA_CZ_mrkvovy_dort.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte