Mléčné řezy

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny

5.0

1x hodnoceno

Lahodný a lehký moučník, který se vám rozplyne v ústech. Vyzkoušejte mléčné řezy podle našeho receptu. Jistě si na nich pochutná celá vaše rodina. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do pečení.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Mouku prosejte do mísy a smíchejte s kakaem a solí. Vejce s cukrem vyšlehejte do nadýchané, světlé a husté pěny. Poté pomalu zašlehávejte olej, a nakonec po částech přisypávejte prosátou mouku s kakaem. Vyšlehejte dohladka.
  2. Plech na pečení vyložte pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřete. Snažte se ho co nejvíce zarovnat. Pečte přibližně 15–20 minut. Hotové těsto nechte lehce vychladnout, poté ho vyndejte z plechu a zbavte pečicího papíru.
  3. Mascarpone smíchejte se smetanou a medem. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a špičkou nože z něj setřete zrníčka. Přidejte je ke zbytku ingrediencí a vyšlehejte tuhý krém.
  4. Zcela vychladlý korpus seřízněte tak, aby měl všechny strany rovné. Poté ho rozřízněte podélně napůl.
  5. Krém naneste na jednu půlku korpusu a rovnoměrně ho rozetřete, aby byl všude stejný vysoký.
  6. Namazanou polovinu řezů přikryjte druhou částí těsta a jen zlehka přimáčkněte.
  7. Mléčné řezy dejte do druhého dne vychladit do lednice. Poté je nakrájejte na menší, stejně velké kousky a podávejte.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte