Meruňkový cheesecake

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

3.8

4x hodnoceno

Cheesecake – hit posledních let, který si právem vydobyl místo na pultech cukráren i domácích stolech. Cheesecake můžete připravit s jakýmkoliv ovocem, ale my jsme tentokrát vsadili na meruňky. Podle našeho videonávodu během chvíle připravíte parádní dobrotu k nedělní kávě.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

Rozvar

  1. Meruňky svařte s cukrem rozpuštěným v troše vody. Tekutina by měla mít lehce sirupovou konzistenci, meruňky stačí lehce rozvařit. 
  2. Rozmixujte a pak přepasírujte přes síto. 

Korpus

  1. Sušenky rozmixujte, přidejte do nich rozpuštěné máslo a cukr. Dobře promíchejte rukama.
  2. Dortovou formu (24 cm) položte na plech, vyložte pečicím papírem a směs sušenek do ní upěchujte – po krajích si můžete pomoci dnem sklenice.

Náplň

  1. Vajíčka vyšlehejte s cukrem, přidejte čerstvý sýr, tvaroh a šlehejte dál. 
  2. Potom přidejte asi 125 g rozvaru (zbytek si nechte na ozdobu), smetanu a vyšlehejte.
  3. Na závěr přisypte hladkou mouku, promíchejte a nalijte náplň na korpus.
  4. Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně 25–28 minut.
  5. Po vychladnutí a lehkém vychlazení polijte zbylým zchladlým rozvarem a ozdobte jedlými květy.

Gusto tip: koláčovou formu můžete zespoda obalit pečicím papírem, který bude fungovat jako dno. Těsto bude krásně křupavé. Pokud nemáte čerstvé meruňky, můžete použít i mražené.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte