Cheesecake – hit posledních let, který si právem vydobyl místo na pultech cukráren i domácích stolech. Cheesecake můžete připravit s jakýmkoliv ovocem, ale my jsme tentokrát vsadili na meruňky. Podle našeho videonávodu během chvíle připravíte parádní dobrotu k nedělní kávě.
Meruňkový cheesecake
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
3.1
13x hodnoceno
Postup
Rozvar
- Meruňky svařte s cukrem rozpuštěným v troše vody. Tekutina by měla mít lehce sirupovou konzistenci, meruňky stačí lehce rozvařit.
- Rozmixujte a pak přepasírujte přes síto.
Korpus
- Sušenky rozmixujte, přidejte do nich rozpuštěné máslo a cukr. Dobře promíchejte rukama.
- Dortovou formu (24 cm) položte na plech, vyložte pečicím papírem a směs sušenek do ní upěchujte – po krajích si můžete pomoci dnem sklenice.
Náplň
- Vajíčka vyšlehejte s cukrem, přidejte čerstvý sýr, tvaroh a šlehejte dál.
- Potom přidejte asi 125 g rozvaru (zbytek si nechte na ozdobu), smetanu a vyšlehejte.
- Na závěr přisypte hladkou mouku, promíchejte a nalijte náplň na korpus.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně 25–28 minut.
- Po vychladnutí a lehkém vychlazení polijte zbylým zchladlým rozvarem a ozdobte jedlými květy.