Měkký sýr se sušenými rajčaty a olivami

  • střední
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Vege & vegan, Vaříme do 30 min

1.0

1x hodnoceno

Perfektní volba pro finger food, ale i jen tak na chleba, když není chuť nebo čas moc dlouho vyvařovat. A to se může stát každému z nás. Tak si vyrobte během pár minut dobrotu, s kterou vyhrajete každou party.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience a pomůcky. V hluboké míse prošlehejte jogurt se smetanou a solí.
  2. Středně velký cedník vyložte mušelínovou plachetkou nebo gázou a postavte ho do mísy, která bude zachytávat odkapávající tekutinu. Směs jogurtu a smetany nalijte do cedníku. Můžete použít také odkapávací formu na sýr.
  3. Protilehlé rohy svažte do uzlíku a utáhněte.
  4. Směs uložte na 2 dny na chladném a tmavém místě (můžete použít spodní část lednice).
  5. Vzniklý měkký sýr vyklopte z plachetky. Můžete ho podávat okamžitě nebo ho přemístěte do uzavíratelné dózy. měkký sýr uchovávejte v lednici a spotřebujte ho do 3 dnů.
  6. Rajčata nechte okapat a nakrájejte je nadrobno. Smíchejte je s olivami, česnekem, bazalkou a přidejte připravený měkký sýr. Dochuťte čerstvě mletým pepřem a povrch ozdobte sušenými rajčaty a sezamovými semínky.

BILLA_CZ_mekky_syr_se_susenymi_rajcaty_a_olivami.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte