Perfektní volba pro finger food, ale i jen tak na chleba, když není chuť nebo čas moc dlouho vyvařovat. A to se může stát každému z nás. Tak si vyrobte během pár minut dobrotu, s kterou vyhrajete každou party.
Měkký sýr se sušenými rajčaty a olivami
- střední
- do 30 minut
- Předkrmy, Svačiny, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
1.0
1x hodnoceno
Postup
- Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience a pomůcky. V hluboké míse prošlehejte jogurt se smetanou a solí.
- Středně velký cedník vyložte mušelínovou plachetkou nebo gázou a postavte ho do mísy, která bude zachytávat odkapávající tekutinu. Směs jogurtu a smetany nalijte do cedníku. Můžete použít také odkapávací formu na sýr.
- Protilehlé rohy svažte do uzlíku a utáhněte.
- Směs uložte na 2 dny na chladném a tmavém místě (můžete použít spodní část lednice).
- Vzniklý měkký sýr vyklopte z plachetky. Můžete ho podávat okamžitě nebo ho přemístěte do uzavíratelné dózy. měkký sýr uchovávejte v lednici a spotřebujte ho do 3 dnů.
- Rajčata nechte okapat a nakrájejte je nadrobno. Smíchejte je s olivami, česnekem, bazalkou a přidejte připravený měkký sýr. Dochuťte čerstvě mletým pepřem a povrch ozdobte sušenými rajčaty a sezamovými semínky.