Mandlové rohlíčky v čokoládě

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

3.3

3x hodnoceno

Vanilkové rohlíčky jsou klasika, ale i ta se může někdy zkusit trochu jinak, nemyslíte? Garden & Kitchen si s tímto receptem opravdu vyhrála a připravila těsto vylepšené mandlovou moukou a finální rohlíčky doplnila o čokoládu a krásné zdobení.⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. V míse vyšlehejte máslo s cukrem, trvá to 5–7 minut.
  2. Poté přidejte mandlovou mouku, sůl a vanilku. Lehce prošlehejte.
  3. Nakonec zapracujte hladkou mouku a kakao.
  4. Těsto zabalte do fólie a dejte na 2 hodiny do lednice.
  5. Z vychlazeného těsta tvarujte rohlíčky, které dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 170 °C 10–12 minut.
  6. Upečené rohlíčky nechte úplně vychladnout.
  7. Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu nakrájenou na kousky.
  8. Půlku rohlíčku namočte do čokolády, dejte na mřížku a můžete nazdobit kokosem, ořechy, případně jinými ozdobami.⁠

TIP:

ROHLÍČKY JE DOBRÉ SKLADOVAT V UZAVŘENÉ KRABICI A NECHAT V CHLADU PÁR DNÍ ULEŽET.

DALŠÍ RECEPTY OD INNY ALIAS GARDEN & KITCHEN NAJDETE NA JEJÍM BLOGU GARDENANDKITCHEN.COM

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte