Vanilkové rohlíčky jsou klasika, ale i ta se může někdy zkusit trochu jinak, nemyslíte? Garden & Kitchen si s tímto receptem opravdu vyhrála a připravila těsto vylepšené mandlovou moukou a finální rohlíčky doplnila o čokoládu a krásné zdobení.
Mandlové rohlíčky v čokoládě
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
4.0
1x hodnoceno
Postup:
- V míse vyšlehejte máslo s cukrem, trvá to 5–7 minut.
- Poté přidejte mandlovou mouku, sůl a vanilku. Lehce prošlehejte.
- Nakonec zapracujte hladkou mouku a kakao.
- Těsto zabalte do fólie a dejte na 2 hodiny do lednice.
- Z vychlazeného těsta tvarujte rohlíčky, které dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 170 °C 10–12 minut.
- Upečené rohlíčky nechte úplně vychladnout.
- Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu nakrájenou na kousky.
- Půlku rohlíčku namočte do čokolády, dejte na mřížku a můžete nazdobit kokosem, ořechy, případně jinými ozdobami.
TIP:
ROHLÍČKY JE DOBRÉ SKLADOVAT V UZAVŘENÉ KRABICI A NECHAT V CHLADU PÁR DNÍ ULEŽET.
DALŠÍ RECEPTY OD INNY ALIAS GARDEN & KITCHEN NAJDETE NA JEJÍM BLOGU GARDENANDKITCHEN.COM