Roztomilá srdíčka plná skvělé náplně, která snadno vylepšíte sladkou polevou. Maruškaveg pro vás napekla neodolatelné malinové šátečky, jako stvořené nejen na Valentýna.
Malinové šátečky s čokoládou
- střední
- do 60 minut
- Vege & vegan, Dezerty a sladká jídla
4.8
4x hodnoceno
Postup:
- V míse smíchejte hladkou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr s jablečným octem, javorovým sirupem, olejem a sójovým mlékem.
- Propracujte rukama v jednotné těsto, které dejte alespoň na 30 minut odpočinout do lednice.
- Poté z těsta vyválejte placku o šířce cca 5 mm a vykrájejte z něj srdíčka.
- Na jedno srdíčko položte kousek čokolády a lžičku džemu.
- Okraje potřete javorovým sirupem, aby se lépe přilepilo druhé srdíčko. Když na sobě máte dvě srdíčka, vidličkou je dokola zmáčkneme a upevněte.
- Dejte vše na plech s pečicím papírem, můžete ještě potřít javorovým sirupem pro lesk. Pečte 15–20 minut na 200 °C dozlatova.
- Po vychladnutí potřete polevou, kterou vytvořte smícháním moučkového cukru, džemu a šťávy z citronu.