Losos v hořčičné marinádě se salátem z čočky beluga

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

0.0

0x hodnoceno

Lehký a skvělý pokrm, na kterém si pochutná celá rodina. Přesně to je losos v marinádě se salátem z černé čočky, špenátu a pečených batátů. Hotovo budete mít do hodinky a určitě tuhle úpravu lososa zvládnete, i když jste naprostý začátečník.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Beluga čočku vložte do studené vody, osolte a přiveďte k varu. Vařte pozvolna, nechte jen zlehka probublávat. Když je černá čočka měkká, sceďte a nechte okapat.
  2. Batáty nakrájejte na centimetrové kostičky. V míse zakápněte trochou oleje, lehce osolte a promíchejte. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Připravte si lososa. Filety můžete rozdělit na dva menší kusy. Ze všech stran pokapejte citronem. V misce prošlehejte ingredience na marinádu a lososa ze všech stran marinádou potřete. Položte na plech vedle batátů a vše společně pečte při 190 °C – režim hozkovzduch – 15–20 minut.
  4. Než se upečou batáty s lososem, pokračujte v přípravě salátu. Do větší mísy přesypejte okapanou čočku. Nakládaná sušená rajčata nakrájejte na slabé proužky a spolu s kapary a špenátem vložte do mísy. 
  5. Prošlehejte si v mističce zálivku. Do mísy se salátem přidejte batáty (můžete je nechat chvíli vychladnout), zalijte zálivkou a zlehka promíchejte. Naservírujte na talíř a posypejte nasucho opraženými slunečnicovými semínky. Na talíř přidejte kousky lososa a podávejte.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte