Hlásíte se k milovníkům pizzy, ale chcete žít zdravě a snížit příjem sacharidů? Pak tu pro vás máme pochoutku v podobě květákové low carb pizzy. Uvidíte, že si na ní skvěle pochutnáte, a navíc neohrozíte svou štíhlou linii.
Květáková pizza s mozzarellou
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Syrový květák nastrouhejte nahrubo a přibližně 3 minuty povařte v osolené vodě.
- Z povařeného květáku důkladně vymačkejte vodu přes plátýnko, přidejte nastrouhaný sýr, vejce, sůl, pepř, oregano a pořádně promíchejte.
- Dno kulaté dortové formy (průměr 30 cm) vyložte pečicím papírem. Postupně vrstvěte květákovou směs, kterou vždy dobře upěchujte.
- Poté těsto předpečte na 180 °C, stačí cca 15 minut.
- Na základ nalijte rajčatové sugo, vyskládejte plátky mozzarelly a lístky čerstvé bazalky.
- Pečte dozlatova cca 5–10 minut.
GUSTO TIPY:
POVAŘENÝ KVĚTÁK OPRAVDU DOBŘE VYMAČKEJTE, JEN TAK NEBUDE TĚSTO PŘÍLIŠ TEKUTÉ. DÍKY PŘEDPEČENÍ BUDE PIZZA HEZKY KŘUPAVÁ. VEJCE MŮŽETE VYKLEPNOUT NEJPRVE DO MALÉ MISTIČKY, ABYSTE SE ZBAVILI PŘÍPADNÝCH SKOŘÁPEK.