Květáková pizza s mozzarellou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

5.0

1x hodnoceno

Hlásíte se k milovníkům pizzy, ale chcete žít zdravě a snížit příjem sacharidů? Pak tu pro vás máme pochoutku v podobě květákové low carb pizzy. Uvidíte, že si na ní skvěle pochutnáte, a navíc neohrozíte svou štíhlou linii.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Syrový květák nastrouhejte nahrubo a přibližně 3 minuty povařte v osolené vodě. 
  2. Z povařeného květáku důkladně vymačkejte vodu přes plátýnko, přidejte nastrouhaný sýr, vejce, sůl, pepř, oregano a pořádně promíchejte. 
  3. Dno kulaté dortové formy (průměr 30 cm) vyložte pečicím papírem. Postupně vrstvěte květákovou směs, kterou vždy dobře upěchujte.
  4. Poté těsto předpečte na 180 °C, stačí cca 15 minut.
  5. Na základ nalijte rajčatové sugo, vyskládejte plátky mozzarelly a lístky čerstvé bazalky.
  6. Pečte dozlatova cca 5–10 minut.

GUSTO TIPY: 

POVAŘENÝ KVĚTÁK OPRAVDU DOBŘE VYMAČKEJTE, JEN TAK NEBUDE TĚSTO PŘÍLIŠ TEKUTÉ. DÍKY PŘEDPEČENÍ BUDE PIZZA HEZKY KŘUPAVÁ. VEJCE MŮŽETE VYKLEPNOUT NEJPRVE DO MALÉ MISTIČKY, ABYSTE SE ZBAVILI PŘÍPADNÝCH SKOŘÁPEK.

Květáková pizza_video_BLOG.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte