Kuřecí salát s chřestem na žitném chlebu

  • snadné
  • do 30 minut
  • Saláty, Svačiny, Večeře, Masové recepty

4.3

3x hodnoceno

Kuřecí salát, který si můžete vychutnat jen tak, ale i na opečeném chlebu. Zkrátka univerzální svačina, večeře i oběd do krabičky. Už se vám sbíhají sliny? Není se čemu divit v ssalátu jsou samé dobroty – chřest, kuřecí maso a křupavý chléb.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Chřestové výhonky zbavte dřevnatých konců (asi 2 cm od konce) a uvařte je na páře nepříliš doměkka (asi 6–8 minut podle velikosti a síly stonků).
  2. Uvařený chřest přemístěte do mísy a promíchejte s předem připraveným kuřecím masem nakrájeným na nudličky nebo tenké plátky. 
  3. V míse vyšlehejte zálivku ze všech ingrediencí a zálivkou přelijte salát.
  4. Promíchejte a podávejte vychlazené na plátku žitného chleba a ozdobené koprem nebo výhonky fenyklu.

GUSTO TIP

TENTO SALÁT SE TRADIČNĚ PŘIPRAVUJE Z VAŘENÉHO KUŘECÍHO MASA. CELÉ KUŘE SE UVAŘÍ S CIBULÍ, MRKVÍ, PETRŽELÍ, CELEREM A BOBKOVÝM LISTEM DOMĚKKA. POTOM SE MASO OBERE A PROMÍCHÁ SE ZÁLIVKOU. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte