Kuřecí salát, který si můžete vychutnat jen tak, ale i na opečeném chlebu. Už se vám sbíhají sliny, že?
Kuřecí salát s chřestem na žitném chlebu
- snadné
- do 30 minut
- Saláty, Masové recepty, Vaříme do 30 min
4.3
3x hodnoceno
Postup:
- Chřestové výhonky zbavte dřevnatých konců (asi 2 cm od konce) a uvařte je na páře nepříliš doměkka (asi 6–8 minut podle velikosti a síly stonků).
- Uvařený chřest přemístěte do mísy a promíchejte s předem připraveným kuřecím masem nakrájeným na nudličky nebo tenké plátky.
- V míse vyšlehejte zálivku ze všech ingrediencí a zálivkou přelijte salát.
- Promíchejte a podávejte vychlazené na plátku žitného chleba a ozdobené koprem nebo výhonky fenyklu.
GUSTO TIP:
TENTO SALÁT SE TRADIČNĚ PŘIPRAVUJE Z VAŘENÉHO KUŘECÍHO MASA. CELÉ KUŘE SE UVAŘÍ S CIBULÍ, MRKVÍ, PETRŽELÍ, CELEREM A BOBKOVÝM LISTEM DOMĚKKA. POTOM SE MASO OBERE A PROMÍCHÁ SE ZÁLIVKOU.