Houbová omáčka s kuřecím masem je pro sychravé podzimní počasí přesně to pravé. Vyzkoušejte naši lahodnou krémovou omáčku, do které zužitkujete houby, které jste našli při procházce lesem.
Kuřecí prsa v krémové houbové omáčce
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
2.5
13x hodnoceno
Postup
- Omytá a osušená kuřecí prsa lehce naklepejte a potřete olivovým olejem s nadrceným rozmarýnem. Poté je zabalte do alobalu a nechte odležet v lednici cca 15 minut.
- Na oleji nechte zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a tymián, podlijte vínem a nechte vyvařit alkohol.
- Poté přidejte nakrájené čerstvé houby, žampiony a orestujte, přilijte vývar a chvíli poduste. Směs podlijte smetanou smíchanou s hladkou moukou a přibližně 10 minut provařte.
- Nakonec zjemněte máslem.
- Odložená́ prsa osolte, opepřete a opečte na oleji z obou stran dozlatova.
- Hotová prsa nakrájejte na plátky a podávejte s připravenou houbovou omáčkou.