Kuřecí prsa v krémové houbové omáčce

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

2.1

10x hodnoceno

Houbová omáčka s kuřecím masem je pro sychravé podzimní počasí přesně to pravé. Vyzkoušejte naši lahodnou krémovou omáčku, do které zužitkujete houby, které jste našli při procházce lesem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Omytá a osušená kuřecí prsa lehce naklepejte a potřete olivovým olejem s nadrceným rozmarýnem. Poté je zabalte do alobalu a nechte odležet v lednici cca 15 minut.
  2. Na oleji nechte zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a tymián, podlijte vínem a nechte vyvařit alkohol.
  3. Poté přidejte nakrájené čerstvé houby, žampiony a orestujte, přilijte vývar a chvíli poduste. Směs podlijte smetanou smíchanou s hladkou moukou a přibližně 10 minut provařte.
  4. Nakonec zjemněte máslem.
  5. Odložená́ prsa osolte, opepřete a opečte na oleji z obou stran dozlatova.
  6. Hotová prsa nakrájejte na plátky a podávejte s připravenou houbovou omáčkou.

Gusto tip: můžete podávat s bramborovými gnocchi nebo těstovinami. Pro zvýraznění chuti přidejte 2 lžíce houbového koření.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte