Krůtí roláda s dýní

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

3.0

6x hodnoceno

Krůtí maso je vhodná volba při dietě, ale věříme, že zachutná všem. Jako hlavní hrdina si podzimní dýní skvěle rozumí a vy si ho rádi uvaříte hned několikrát.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět nakrájenou šalotku a česnek. Přidejte baby špenát a krátce spařte.
  2. Vejce rozklepněte do misky, přidejte nasekaný špenát a promíchejte se sýrem, dochuťte solí a pepřem.
  3. Na rozklepaný, osolený a opepřený plát krůtích prsou rovnoměrně naneste špenátovou směs a zarolujte.
  4. Svažte kuchyňským provázkem, potřete ze všech stran olejem a hořčicí a za občasného podlévání horkou vodou pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 40 minut. Podávejte s pečenou dýní.

Pečená dýně

  1. Omytou dýni nakrájejte na měsíčky a rozložte na plech.
  2. Posypejte mořskou solí, přidejte snítky rozmarýnu, zakapejte olivovým olejem a při 180 °C pečte 30 minut.
  3. Pro zvýraznění chutě zakapejte před podáváním dýňovým olejem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte