Krůtí maso je vhodná volba při dietě, ale věříme, že zachutná všem. Jako hlavní hrdina si podzimní dýní skvěle rozumí a vy si ho rádi uvaříte hned několikrát.
Krůtí roláda s dýní
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
3.0
6x hodnoceno
Postup
- V pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět nakrájenou šalotku a česnek. Přidejte baby špenát a krátce spařte.
- Vejce rozklepněte do misky, přidejte nasekaný špenát a promíchejte se sýrem, dochuťte solí a pepřem.
- Na rozklepaný, osolený a opepřený plát krůtích prsou rovnoměrně naneste špenátovou směs a zarolujte.
- Svažte kuchyňským provázkem, potřete ze všech stran olejem a hořčicí a za občasného podlévání horkou vodou pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 40 minut. Podávejte s pečenou dýní.
Pečená dýně
- Omytou dýni nakrájejte na měsíčky a rozložte na plech.
- Posypejte mořskou solí, přidejte snítky rozmarýnu, zakapejte olivovým olejem a při 180 °C pečte 30 minut.
- Pro zvýraznění chutě zakapejte před podáváním dýňovým olejem.