Panini jsou rychlé a dokřupava zapečené bagety z Itálie. Ideální jako snídaně nebo poctivá svačina během dne. A co je na nich vlastně tak skvělého? Můžete je naplnit vším, co máte rádi. My pro vás máme variaci s naší zámeckou šunkou a voňavými polosušenými rajčaty.
Křupavé panini s mozzarellou
- snadné
- do 30 minut
- Svačiny, Vaříme do 30 min
2.6
16x hodnoceno
Postup
- Pokud nevlastníte speciální gril na panini, nelamte si s tím hlavu. Bohatě vám postačí jakákoliv grilovací pánev.
- Nejdříve si připravte suroviny.
- Mozzarellu oddělte od nálevu a pokrájejte na tlustší kolečka.
- Česnek prolisujte, smíchejte s olejem a prohoďte spolu s plátky mozzarelly.
- Dejte rozpálit grilovací pánev.
- Mezitím podélně rozkrojte bagetu, naplňte ji zámeckou šunkou, sýrem, rukolou a potřete zbytkem oleje.
- Připravenou bagetu položte na rozpálenou grilovací pánev a přitlačte talířem nebo druhou pánvičkou, jako kdyby byla v toustovač.
- Po chvilce bagetu obraťte a postupujte stejně.