Kořeněné tacos s pečeným květákem
- střední
- do 60 minut
- Předkrmy, Hlavní chody
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Sezamová semínka nasucho pražte, dokud nezačnou měnit barvu.
- Ještě teplé je pak vsypejte do víceúčelového mixéru, přidejte olivový olej a rozmixujte.
- Přidejte špetku soli a mixujte, dokud nevznikne pasta.
- Květák omyjte a povařte 7 minut v osolené vodě. Osušte ho a promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a posypte římským kmínem a kurkumou.
- Vložte do zapékací mísy a pečte 20 minut při 200°C.
- Zatímco se květák peče, připravte si tortilly.
- Hladkou mouku, sůl a prášek do pečiva smíchejte, přidejte lžici oleje a 250ml vlažné vody a vypracujte hladké těsto.
- Těsto rozdělte cca na 10 dílů, z každého dílu vytvarujte kouli a nechte 10 minut ležet.
- Na pomoučené ploše vyválejte tenké tortilly o průměru přibližně 22 cm.
- Tortilly opékejte na rozpálené pánvi asi 20 sekund z jedné strany, obraťte a opékejte další 15-20 sekund z druhé strany.
- Pečený květák rozdělte na menší růžičky, vložte do mísy, přidejte strouhané čerstvé zelí, jemně nakrájené plátky ředkviček a posekané lístky koriandru.
- Přidejte chilli papričky nakríjené na tenké kroužky, osolte, opepřete, přelijte citrónovou šťávou a všechno odbře promíchejte.
- Zeleninovou náplň položte na horké tortilly.
- Každou tortillu přelijte trochou pasty tahini.
- Smotejte a ihned podávejte.
Tip
Pokud chcete zrychlit přípravu a udělat tak rychlý pokrm, můžete použít koupené tortily, které stačí před naplněním jen ohřát.