Kolečka se slaným karamelem

  • střední
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

4.4

7x hodnoceno

Každá rodina má to své oblíbené vánoční cukroví, ale jednou za čas neuškodí, když se repertoár cukroví trochu rozšíří. Najdou si k vám cestu naše kolečka se slaným karamelem?

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Smíchejte všechny ingredience na těsto a v robotu nebo ručně vypracujte v kompaktní hmotu. Těsto zabalte do fólie a nechte odpočinout alespoň hodinu nebo i do druhého dne.
  2. Připravte si karamelový krém. Při nízké teplotě rozpusťte cukr v tenkostěném hrnci na karamel. Postupujte opatrně a raději pomalu, aby se cukr nepřepálil.
  3. Jakmile je karamel hotový, přidejte smetanu, sůl podle chuti a míchejte i lehce zahřívejte, dokud se vše nespojí v hladký karamelový krém. Krém nechte vychladnout a postupně vmíchejte do předem vyšlehaného změklého másla.
  4. Troubu předehřejte na 170 °C a připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem. Těsto vyválejte na lehce pomoučeném vále na plát silný přibližně 3–4 mm a vykrajujte kolečka.
  5. Pečte přibližně 20 minut. Jakmile kolečka vychladnou, můžete je spojovat krémem. Krém rozetřete nožem, nebo použijte cukrářský sáček.
  6. Připravte si polevu. Ve vodní lázni pomalu rozpusťte čokoládu s máslem. Promíchejte, nechte krátce prochladnout téměř až na tělesnou teplotu a slepené cukroví namáčejte v polevě, popřípadě ozdobte krystalky či vločkami soli.
  7. Až poleva ztuhne, uložte cukroví do dóz a uchovávejte v chladu.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte