Nenechte se mýlit názvem, s pavouky nemá vůbec nic společného. Naopak je plný dobrot! Skvělý koláč s čokoládovou pavučinou krásně vypadá, ale i skvěle chutná. Koláč možná na první pohled vypadá složitě, ale uvidíte, že s naším receptem ho zvládnete levou zadní.
Koláč s pavučinou
- střední
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny
3.0
4x hodnoceno
Postup
- Nejprve smíchejte sypké suroviny, tedy mouku, kokos, sůl, kakao, kypřicí prášek, skořici a cukr.
- Přidejte vejce, mléko, rozpuštěné máslo, nakonec i nastrouhaná jablka najemno. Vlijte do máslem vymazané a krupicí vysypané koláčové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 20 minut, propečenost zkontrolujte špejlí.
- Na polevu si v rendlíku rozehřejte smetanu, těsně pod bodem varu ji stáhněte z plotny a přidejte nalámanou čokoládu nebo čokoládové pecky. Nechte cca 2 minuty stát a poté rozmíchejte v hladkou polevu.
- Navrstvěte na koláč a zarovnejte. Bílou čokoládu rozpusťte a vytvořte spirálu po celém koláči.
- Špejlí dělejte rovné tahy od středu ke kraji, a tím tvořte pavučinu, ze zbytku čokolády můžete nakreslit i pavouka na pavučině. Krájejte na klínky a servírujte.