Kefírové lívanečky

  • střední
  • do 30 minut
  • Svačiny, Snídaně, Vege & vegan, Vaříme do 30 min

5.0

1x hodnoceno

Lívanečky k snídani? O víkendu rozhodně! Udělejte si příjemné ráno se svými nejbližšími a odměňte se chutnou lahůdkou po celém pracovním týdnu. Lívanečky z kefíru připravíte velmi rychle, takže na snídani nebudete dloho čekat. 

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ve středně velké míse si připravte tekutou směs. Smíchejte kefír, čerstvé vejce, javorový sirup, vanilku, špetku soli a případně i kůru z citrónu. V jiné míse si připravte směs pohankové a pšeničné mouky, kukuřičného škrobu, prášku do pečiva a sody.
  2. Suchou směs můžete prosít, aby byla kyprá. Na závěr propojte obě směsi dohromady, ale dejte přitom pozor, abyste těsto nepřepracovali.
  3. Těsto na lívanečky se musí míchat opravdu jen krátce. I díky dodržení tohoto kroku bude struktura lívanečků dokonalá a budou nadýchané.
  4. Rozehřejte lívanečník, do důlků nalijte olej a na středním žáru smažte lívanečky z jedné strany. Čas na otočení poznáte podle toho, že na syrovém těstě vyskáčou bublinky a okraje začnou zlátnout.
  5. Z druhé strany osmažte lívanečky také dozlatova a servírujte je se zakysanou smetanou nebo farmářským jogurtem, javorovým sirupem, s kyselejší marmeládou a čerstvým ovocem.

livance.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte