Lívanečky k snídani? O víkendu rozhodně! Udělejte si příjemné ráno se svými nejbližšími a odměňte se chutnou lahůdkou po celém pracovním týdnu. Lívanečky z kefíru připravíte velmi rychle, takže na snídani nebudete dloho čekat.
Kefírové lívanečky
- střední
- do 30 minut
- Svačiny, Snídaně, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Ve středně velké míse si připravte tekutou směs. Smíchejte kefír, čerstvé vejce, javorový sirup, vanilku, špetku soli a případně i kůru z citrónu. V jiné míse si připravte směs pohankové a pšeničné mouky, kukuřičného škrobu, prášku do pečiva a sody.
- Suchou směs můžete prosít, aby byla kyprá. Na závěr propojte obě směsi dohromady, ale dejte přitom pozor, abyste těsto nepřepracovali.
- Těsto na lívanečky se musí míchat opravdu jen krátce. I díky dodržení tohoto kroku bude struktura lívanečků dokonalá a budou nadýchané.
- Rozehřejte lívanečník, do důlků nalijte olej a na středním žáru smažte lívanečky z jedné strany. Čas na otočení poznáte podle toho, že na syrovém těstě vyskáčou bublinky a okraje začnou zlátnout.
- Z druhé strany osmažte lívanečky také dozlatova a servírujte je se zakysanou smetanou nebo farmářským jogurtem, javorovým sirupem, s kyselejší marmeládou a čerstvým ovocem.