Kapří Brandade

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody

3.2

9x hodnoceno

Už jste někdy slyšeli o pokrmu jménem Brandade? Patří mezi speciality francouzské kuchyně a jde o emulzi ryby (většinou tresky), oleje a brambor. My jsme se tímto jídlem inspirovali a připravili kapří Brandade, ve kterém snadno zužitkujete zbytky ze štědrovečerní hostiny.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Kapra zbavte trojobalu a všech kostí.
  2. Brambory oloupejte, uvařte společně s rozmarýnem v osolené vodě doměkka a sceďte.
  3. Uvařené brambory zakápněte smetanou, přidejte máslo a nechte rozpustit.
  4. Vše rozmačkejte a promíchejte tak, aby vznikla hustější kaše.
  5. Do ní nastrouhejte špetku muškátového oříšku a přimíchejte připravené kapří maso.
  6. Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací misku vymažte máslem, vysypte strouhankou, vložte do ní bramborovou směs a zasypte ji nastrouhaným parmezánem.
  7. Pečte v troubě přibližně 20 minut, dokud vše lehce nezezlátne. Mezitím si připravte salát.
  8. Smíchejte v misce šťávu z citronu, sůl, pepř, sirup z agáve a olivový olej.
  9. Polníček přimíchejte až těsně před servírováním.
  10. Hotové brandade podávejte posypané najemno nakrájenou pažitkou společně s polníčkovým salátem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte