Lehká, voňavá a neuvěřitelně chutná! Přesně taková je kakaová piškotová roláda s tvarohem. My jsme do rolády zabalili jahody, ale použít můžete i jiné sezónní ovoce. Hotová je během chvilky a zvládnete ji i v případě, že nejste zrovna cukrář.
Kakaová roláda s tvarohem a jahodami
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Žloutky vyšleháme s polovinou třtinového cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh.
- Obě hmoty zlehka spojíme a poté vmícháme prosátou mouku a kakao. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 8–10 minut.
- Ihned po upečení roládu několikrát srolujeme a opět rozrolujeme pomocí čisté utěrky. Srolovaný korpus pak necháme vychladnout.
- V misce smícháme tvaroh se smetanovým sýrem a moučkovým cukrem. Vychladlou roládu opatrně rozvineme, potřeme hotovým krémem a poklademe nakrájenými jahodami.
- Roládu srolujeme, necháme vychladnout v lednici a poté krájíme na plátky.