Kakaová roláda s tvarohem a jahodami

  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

4.0

2x hodnoceno

Lehká, voňavá a neuvěřitelně chutná! Přesně taková je kakaová piškotová roláda s tvarohem. My jsme do rolády zabalili jahody, ale použít můžete i jiné sezónní ovoce. Hotová je během chvilky a zvládnete ji i v případě, že nejste zrovna cukrář.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou třtinového cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh.
  2. Obě hmoty zlehka spojíme a poté vmícháme prosátou mouku a kakao. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 8–10 minut.
  3. Ihned po upečení roládu několikrát srolujeme a opět rozrolujeme pomocí čisté utěrky. Srolovaný korpus pak necháme vychladnout.
  4. V misce smícháme tvaroh se smetanovým sýrem a moučkovým cukrem. Vychladlou roládu opatrně rozvineme, potřeme hotovým krémem a poklademe nakrájenými jahodami.
  5. Roládu srolujeme, necháme vychladnout v lednici a poté krájíme na plátky.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte