Pečené jehněčí kotlety s hráškem, šalvějí a brokolicí

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

0.0

0x hodnoceno

Dobrota, kterou rozhodně musíte vyzkoušet. Jehněčí kotlety se šalvějí jsou skvělou jarní pochoutkou, kterou musíte vyzkoušet. Příprava je sice trochu náročnější, ale s naším receptem ji určitě zvládnete.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Jehněčí kotlety 8 ks
  • Brambory Grenaille 16 ks
  • Divoká brokolice 1 balení
  • Mražený hrášek 200 g
  • Císařský hrášek 1 balení
  • Zelený chřest 1 balení
  • Mražená kukuřice 100 g
  • Baby kukuřičky 1 balení
  • Baby mrkvičky 100 g
  • Čerstvá šalvěj 50 g
  • České máslo 84 % mléčného tuku 120 g
  • Citrónová šťáva 1 ks
  • Olej 3 lžíce
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Brambory dobře omyjte, zalijte vodou, osolte a vařte 15–20 minut doměkka. Společně s bramborami dejte vařit mírně osolenou vodu na přípravu zeleniny.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Pár lístků šalvěje omyjte a nasekejte nadrobno. Jehněčí kotlety zbavte případných blan, osolte, opepřete a společně se dvěma lžícemi oleje do nich vetřete nasekanou šalvěj. Nechte odpočívat při pokojové teplotě.
  3. Veškerou čerstvou zeleninu umyjte. Připravte si mísu s ledovou vodou na zchlazení uvařené zeleniny.
  4. Do mírně osolené vroucí vody opatrně vložte brokolici a nechte 5 minut blanšírovat. Poté ji pomocí cedníku vyndejte a okamžitě ponořte do ledové vody, zchlaďte a odložte na papírovou utěrku. Stejný postup opakujte i s chřestem, císařským hráškem, baby kukuřičkami a mrkvičkami. Mražený hrášek a kukuřici vytáhněte z mrazničky a nechte povolit.
  5. Ve větší pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje a opečte na ní připravené kotlety ze všech stran, aby se maso zatáhlo.
  6. Blanšírovanou brokolici, mrkev, kukuřičky, císařský hrášek a chřest dejte společně s povoleným hráškem a kukuřicí do pekáče a navrch položte všechny opečené kotlety.
  7. Máslo nakrájejte na kostičky, posypte jimi maso se zeleninou, přidejte zbylé lístky šalvěje a dejte péct do trouby na 15 minut. Přibližně po 10 minutách přidejte do pekáčku uvařené grenaille, zvyšte teplotu na 190 °C a pečte vše dohromady zbývajících 5 minut.
  8. Poté pekáček vyjměte a maso se zeleninou pokapejte šťávou z citronu.
  9. Hotové kotlety podávejte s pečenými bramborami a zeleninou přelité výpekem z pekáčku.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte