Dobrota, kterou rozhodně musíte vyzkoušet. Jehněčí kotlety se šalvějí jsou skvělou jarní pochoutkou, kterou musíte vyzkoušet. Příprava je sice trochu náročnější, ale s naším receptem ji určitě zvládnete.
Pečené jehněčí kotlety s hráškem, šalvějí a brokolicí
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Brambory dobře omyjte, zalijte vodou, osolte a vařte 15–20 minut doměkka. Společně s bramborami dejte vařit mírně osolenou vodu na přípravu zeleniny.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Pár lístků šalvěje omyjte a nasekejte nadrobno. Jehněčí kotlety zbavte případných blan, osolte, opepřete a společně se dvěma lžícemi oleje do nich vetřete nasekanou šalvěj. Nechte odpočívat při pokojové teplotě.
- Veškerou čerstvou zeleninu umyjte. Připravte si mísu s ledovou vodou na zchlazení uvařené zeleniny.
- Do mírně osolené vroucí vody opatrně vložte brokolici a nechte 5 minut blanšírovat. Poté ji pomocí cedníku vyndejte a okamžitě ponořte do ledové vody, zchlaďte a odložte na papírovou utěrku. Stejný postup opakujte i s chřestem, císařským hráškem, baby kukuřičkami a mrkvičkami. Mražený hrášek a kukuřici vytáhněte z mrazničky a nechte povolit.
- Ve větší pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje a opečte na ní připravené kotlety ze všech stran, aby se maso zatáhlo.
- Blanšírovanou brokolici, mrkev, kukuřičky, císařský hrášek a chřest dejte společně s povoleným hráškem a kukuřicí do pekáče a navrch položte všechny opečené kotlety.
- Máslo nakrájejte na kostičky, posypte jimi maso se zeleninou, přidejte zbylé lístky šalvěje a dejte péct do trouby na 15 minut. Přibližně po 10 minutách přidejte do pekáčku uvařené grenaille, zvyšte teplotu na 190 °C a pečte vše dohromady zbývajících 5 minut.
- Poté pekáček vyjměte a maso se zeleninou pokapejte šťávou z citronu.
- Hotové kotlety podávejte s pečenými bramborami a zeleninou přelité výpekem z pekáčku.