V našem novém receptu najdete suroviny typické pro jaro. Jehněčí, baby karotka a krásný svěží hrášek. Radost pohledět! A co teprve, jak tato svěží, jarní kombinace bude chutnat! Pusťte se s klidem do příravy a uvidíte, že výtečnou večeři či oběd vykouzlíte během chvilky.
Jehněčí kotletky s hráškem a baby karotkou
- střední
- do 30 minut
- Hlavní chody, Vaříme do 30 min
0.0
0x hodnoceno
Postup
- V hluboké míse smíchejte olivový olej s citronovou šťávou, mátou, solí a pepřem. Do marinády vložte kotlety, přikryjte je potravinářskou fólií a nechte hodinu uležet.
- Rozehřejte grilovací pánev na maximum a kotlety opékejte po dobu 6-8 minut, mezitím je jednou otočte. Maso přendejte na nahřátý talíř, přikryjte alobalem a nechte odpočinout. Mezitím si připravte zeleninu.
- V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpusťte máslo a zpěňte na něm nadrobno nasekanou šalotku. Přidejte mrkev a zalijte polovinou připraveného vývaru. Duste 5 minut a přihoďte hrášek.
- Osolte, opepřete a zalijte zbývajícím vývarem. Po 5 minutách dušení na mírném ohni podávejte s jehněčími kotletami a zdobte čerstvou mátou.