Jarní salát s vařeným vejcem a tuňákem
- snadné
- do 10 minut
- Vaříme do 30 min, Saláty
3.6
25x hodnoceno
Postup:
- Vejce vařte 10 minut ve vroucí vodě, poté ho zchlaďte a oloupejte.
- Med prošlehejte s hořčicí a postupně přidávejte lžíce oleje.
- Přilijte šťávu z citronu, pomeranče a podle chuti osolte a opepřete.
- Zeleninu předem omyjte. Salát osušte a natrhejte nebo nakrájejte na menší kousky.
- Avokáda podélně rozřízněte, nožem zbavte pecek, oloupejte a dužinu nakrájejte na měsíčky.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, rajčata rozkrojte na čtvrtiny. Tuňáka nechte okapat.
- Veškerou zeleninu přendejte do mísy, zlehka promíchejte a zakápněte připravenou zálivkou.
- Každou porci pak na talíři ozdobte vařeným žloutkem, tuňákem, výhonky z hrášku a plátky nakrájených ředkviček.