Jarní salát s quinoou a pečenými karotkami

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Saláty, Večeře, Vege & vegan

0.0

0x hodnoceno

S jarem přichází kromě odlehčení našich šatníků i odlehčení do jídelníčků. Vyzkoušejte si připravit skvělý salát s quinoou a pečenými karotkami. I když quinoou neznáte, věřte nám, že na tomto salátu si opravdu pochutnáte.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Černou quinou namočte na 30 minut do studené vody, aby hezky nabobtnala. Poté ji vařte v horké osolené vodě cca 15 minut. Sceďte a nechte okapat.
  2. Baby karotky podélně rozkrojte, osolte a pečte 30 minut v troubě na 170 °C. V horké osolené vodě krátce oblanšírujte fazolové lusky. Po vyjmutí je prudce zchlaďte ve vodě s ledem.
  3. Lístky špenátu properte, ředkvičky nakrájejte na plátky a všechny suroviny pak promíchejte s připravenou zálivkou.
  4. Salát posypte sezamovými semínky a rozdrobeným sýrem feta.
  5. Na závěr ozdobte zrníčky granátového jablka a klíčky červené řepy.
  6. Na zálivku vyšlehejte v misce olej s hořčicí, medem a lžící skyru. Dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte