S jarem přichází kromě odlehčení našich šatníků i odlehčení do jídelníčků. Vyzkoušejte si připravit skvělý salát s quinoou a pečenými karotkami. I když quinoou neznáte, věřte nám, že na tomto salátu si opravdu pochutnáte.
Jarní salát s quinoou a pečenými karotkami
- velmi snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Saláty, Večeře, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Černou quinou namočte na 30 minut do studené vody, aby hezky nabobtnala. Poté ji vařte v horké osolené vodě cca 15 minut. Sceďte a nechte okapat.
- Baby karotky podélně rozkrojte, osolte a pečte 30 minut v troubě na 170 °C. V horké osolené vodě krátce oblanšírujte fazolové lusky. Po vyjmutí je prudce zchlaďte ve vodě s ledem.
- Lístky špenátu properte, ředkvičky nakrájejte na plátky a všechny suroviny pak promíchejte s připravenou zálivkou.
- Salát posypte sezamovými semínky a rozdrobeným sýrem feta.
- Na závěr ozdobte zrníčky granátového jablka a klíčky červené řepy.
- Na zálivku vyšlehejte v misce olej s hořčicí, medem a lžící skyru. Dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu.