Jarní bruschetty s hráškem

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Svačiny

4.8

4x hodnoceno

Italská kuchyně je velmi oblíbená po celém světě. Jednou z jejích pokladů jsou bruschetty. Skvělý předkrm s rajčaty můžete však připravit i v jarním kabátku – s hráškem. Hotové bude během chvíle, a ještě rychleji budou pryč.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Do mixéru nebo food procesoru dejte hrášek, mátu nebo bazalku, česnek, šťávu z citronu, parmazán, sůl a pepř.
  2. Mixujte přibližně 30 vteřin nebo dokud nebudete spokojeni s výslednou konzistencí. Dochuťte.
  3. Čerstvé pečivo nakrájejte podélně na větší plátky. Opečte na sucho v toastovači. Pokapejte olivovým olejem.
  4. Potřete hráškovou směsí, přidejte natrhanou mozzarellu a prosciutto. Můžete přidat lístky bazalky nebo mikrobylinky.

Tip nutriční terapeutky: Čím se vyznačuje extra panenský olivový olej? K výrobě této kategorie se používají olivy té nejvyšší kvality, které se lisují při nízkých teplotách. Olej nesmí vykazovat odchylky v chuti, vůni, struktuře nebo barvě. Obsahuje nejvyšší množství zdraví prospěšných látek a také chutná nejlépe. Je jasnou jedničkou ve studené kuchyni: hodí se do salátů, pomazánek, zálivek, dipů nebo právě na přípravu bruschett. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte