Vůně jahod je nezapomenutelná a hlavně neodolatelná. Ochutnejte toto ovoce v té druhé nejlepší formě, když nepočítáme čerstvé kousky, jako domácí jahodový džem!
Jahodový džem s vanilkou a tymiánem
- snadné
- do 30 minut
- Dezerty a sladká jídla, Snídaně, Vaříme do 30 min
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Vanilkový lusk podélně rozřízněte a špičkou nože z něj vyškrábněte semínka.
- Jahody (vcelku, nebo nakrájené na kousky, máte-li to tak raději) vložte společně s dření z vanilkového lusku do nerezového hrnce, zakapejte citronovou šťávou a přidejte cukr.
- Na mírném ohni přiveďte směs k varu a přidejte snítky tymiánu. Za stálého míchání povařte 10–15 minut.
- Po této době by mělo ovoce pustit tekutinu a ze snítek tymiánu se uvolní lístečky. Chcete-li mít džem jemný, vyjměte snítky kuchyňskou pinzetou.
- Připravte si zavařovací sklenice vypláchnuté horkou vodou a nalijte do nich horký džem.
- Uzavřete víčkem, a pokud chcete džem uchovat až do zimy, sterilizujete 15 minut při teplotě 100 °C. Uchovávejte na studeném a suchém místě