Jahodový džem s vanilkou a tymiánem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Snídaně, Vaříme do 30 min

0.0

0x hodnoceno

Vůně jahod je nezapomenutelná a hlavně neodolatelná. Ochutnejte toto ovoce v té druhé nejlepší formě, když nepočítáme čerstvé kousky, jako domácí jahodový džem!

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Jahody 1.5 kg
  • Želírovací cukr 500 g
  • Šťáva z citronu 2 ks
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Tymián

Postup

  1. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a špičkou nože z něj vyškrábněte semínka.
  2. Jahody (vcelku, nebo nakrájené na kousky, máte-li to tak raději) vložte společně s dření z vanilkového lusku do nerezového hrnce, zakapejte citronovou šťávou a přidejte cukr.
  3. Na mírném ohni přiveďte směs k varu a přidejte snítky tymiánu. Za stálého míchání povařte 10–15 minut.
  4. Po této době by mělo ovoce pustit tekutinu a ze snítek tymiánu se uvolní lístečky. Chcete-li mít džem jemný, vyjměte snítky kuchyňskou pinzetou.
  5. Připravte si zavařovací sklenice vypláchnuté horkou vodou a nalijte do nich horký džem.
  6. Uzavřete víčkem, a pokud chcete džem uchovat až do zimy, sterilizujete 15 minut při teplotě 100 °C. Uchovávejte na studeném a suchém místě

BILLA_CZ_jahodovy_dzem_s_vanilkou.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte