Jahodové cheesecake řezy s bílou čokoládou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

2.8

4x hodnoceno

Sladká tečka po nedělním obědě nebo pohoštění pro návštěvu? To jsou cheesecake řezy s jahodami a bílou čokoládou. Příprava je velmi jednoduchá, takže ji zvládnete i v případě, že nemáte moc zkušeností s pečením.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Sušenky nalámejte do nádoby od food procesoru/mixéru a rozemelte najemno.
  2. Přidejte máslo a opět mixujte, dokud se tuk se sušenkovou drtí nespojí.
  3. Dno obdélníkové formy vyložte pečicím papírem a připravenou hmotu na korpus natlačte rovnoměrně na její dno. Pečte 10–15 minut v troubě předehřáté na 170 °C, dokud nebude korpus zlatavý.
  4. Bílou čokoládu rozpusťte na vodní lázni, přesuňte do studené misky a za občasného míchání částečně vychladnout.
  5. Očistěné jahody rozmixujte spolu se zakysanou smetanou.
  6. Želatinu nechte nabobtnat a aktivovat dle návodu na obale. Přimíchejte do ní 2 lžíce rozmixovaných jahod, promíchejte a pak tuto směs zapracujte ke zbytku jahod se smetanou.
  7. Ve větší míse smíchejte mascarpone a smetanový čerstvý sýr. Dále postupně zapracujte i bílou čokoládu, a nakonec i jahody se smetanou a želatinou.
  8. Dle potřeby doslaďte moučkovým cukrem (dle sladkosti jahod) a dochuťte citronovou šťávou.
  9. Zbývající čerstvé jahody nakrájejte na malé kousky a zamíchejte do krému.
  10. Krém přesuňte na předpečený sušenkový základ.
  11. Na vodní lázni rozpusťte 70 g bílé čokolády a cheesecake jí rozdrobte-vytvořte cákance v jednom směru a pomocí špejle pak vytvořte ornamenty.
  12. Krájejte na obdélníky. Každý kousek můžete ozdobit šlehačkou, jahodou a případně i praženým lískovým oříškem nebo mátou.

Gusto tip: Pro tento recept jsem použila formu o rozměrech 24x34 cm. Pokud byste měli k dispozici pouze menší formu, použijte 2/3 množství surovin. Pokud použijete klasickou dortovou formu, bude vám stačit polovina 2/3 z gramáže surovin dle velikosti dané formy.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte