Husí prsa s grepem, granátovým jablkem a zelím

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Saláty, Masové recepty

4.7

3x hodnoceno

Kachní prsíčka určitě znáte, ale už jste si doma někdy připravili třeba husí? Jsou výtečná, skvěle si rozumí se zelím, ale také třeba s voňavým koriandrem. Tento salát s husím prsem v lehce asijském stylu si můžete připravit třeba i na sv. Martina. 

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Husí prso nejprve pomalu opékejte na pánvi kůží dolů. Tu předtím lehce nařízněte a maso osolte a opepřete.
  2. Poté prso otočte a pečte i z druhé strany hezky dohněda.
  3. Zelí a mrkev nakrájejte na nudličky, přidejte dílky grepu a granátové jablko.
  4. Ochuťte zálivkou z bílého vinného octa, cukru, olivového oleje, soli a šťávy z limet.
  5. Husu po opečení vložte na 5–10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  6. Nakrájejte ji na plátky a servírujte se salátem posypaným koriandrem. 

TIP: 

HUSÍ MASO MŮŽETE TAKÉ NEJPRVE VYUDIT, NAPŘÍKLAD NA SENĚ. TO SE PAK DOBA V TROUBĚ MŮŽE ZKRÁTIT NA 4–5 MINUT.

husi-prsa-s-grepem-a-zelim-2_hv_influ_archiv.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte