Kachní prsíčka určitě znáte, ale už jste si doma někdy připravili třeba husí? Jsou výtečná, skvěle si rozumí se zelím, ale také třeba s voňavým koriandrem. Tento salát s husím prsem v lehce asijském stylu si můžete připravit třeba i na sv. Martina.
Husí prsa s grepem, granátovým jablkem a zelím
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Saláty, Masové recepty
4.7
3x hodnoceno
Postup:
- Husí prso nejprve pomalu opékejte na pánvi kůží dolů. Tu předtím lehce nařízněte a maso osolte a opepřete.
- Poté prso otočte a pečte i z druhé strany hezky dohněda.
- Zelí a mrkev nakrájejte na nudličky, přidejte dílky grepu a granátové jablko.
- Ochuťte zálivkou z bílého vinného octa, cukru, olivového oleje, soli a šťávy z limet.
- Husu po opečení vložte na 5–10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
- Nakrájejte ji na plátky a servírujte se salátem posypaným koriandrem.
TIP:
HUSÍ MASO MŮŽETE TAKÉ NEJPRVE VYUDIT, NAPŘÍKLAD NA SENĚ. TO SE PAK DOBA V TROUBĚ MŮŽE ZKRÁTIT NA 4–5 MINUT.