Pomazánka, omáčka či dip – přesně tak se kategorizuje avokádové guacamole. Tato skvělá chuťovka je perfektní k tortilla chipsům, ale najde i další využití. Proto si myslíme, že základní recept, obzvlášť takto před silvestrem, se bude určitě hodit.
Guacamole
- velmi snadné
- do 30 minut
- Předkrmy, Vege & vegan
4.0
1x hodnoceno
Postup:
- Avokáda rozpulte, nožem vyndejte pecku a dužinu nakrájejte do kříže.
- Vydlabejte ji lžící přímo do mísy a vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozšťouchejte na požadovanou konzistenci – ideální je zachovat ve směsi kousky, ale můžete udělat i jemnou pastu.
- Přimíchejte najemno nasekanou chilli papričku nebo čerstvou jalapeño, nasekaný koriandr, mletý římský kmín, sůl a pepř.
- Přilijte šťávu z limetky, přisypte červenou cibuli a rajčata bez semínek. Dobře promíchejte. Ochutnejte a dochuťte.
- Servírujte v misce ozdobené zrníčky z granátového jablka. Před podáváním zakryjte guacamole potravinovou fólií a dejte do lednice.
GUSTO TIPY:
- GUACAMOLE MŮŽETE UCHOVÁVAT V LEDNICI VE VZDUCHOTĚSNÉ NÁDOBĚ AŽ TÝDEN.
- PŘED UZAVŘENÍM DO NÁDOBY UHLAĎTE POVRCH GUACAMOLE A POTRAVINOVOU FÓLII NA NĚJ PŘITISKNĚTE, ABY VÁM TAM NEZŮSTALY VZDUCHOVÉ BUBLINKY – DÍKY TOMU AVOKÁDO NEZHNĚDNE.