Guacamole

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Vege & vegan

4.5

2x hodnoceno

Pomazánka, omáčka či dip – přesně tak se kategorizuje avokádové guacamole. Tato skvělá chuťovka je perfektní k tortilla chipsům, ale najde i další využití. Proto si myslíme, že základní recept, obzvlášť takto před silvestrem, se bude určitě hodit. 

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Avokáda rozpulte, nožem vyndejte pecku a dužinu nakrájejte do kříže.
  2. Vydlabejte ji lžící přímo do mísy a vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozšťouchejte na požadovanou konzistenci – ideální je zachovat ve směsi kousky, ale můžete udělat i jemnou pastu.
  3. Přimíchejte najemno nasekanou chilli papričku nebo čerstvou jalapeño, nasekaný koriandr, mletý římský kmín, sůl a pepř.
  4. Přilijte šťávu z limetky, přisypte červenou cibuli a rajčata bez semínek. Dobře promíchejte. Ochutnejte a dochuťte.
  5. Servírujte v misce ozdobené zrníčky z granátového jablka. Před podáváním zakryjte guacamole potravinovou fólií a dejte do lednice.

GUSTO TIPY:

  • GUACAMOLE MŮŽETE UCHOVÁVAT V LEDNICI VE VZDUCHOTĚSNÉ NÁDOBĚ AŽ TÝDEN.
  • PŘED UZAVŘENÍM DO NÁDOBY UHLAĎTE POVRCH GUACAMOLE A POTRAVINOVOU FÓLII NA NĚJ PŘITISKNĚTE, ABY VÁM TAM NEZŮSTALY VZDUCHOVÉ BUBLINKY – DÍKY TOMU AVOKÁDO NEZHNĚDNE.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte