Grilovaná krkovice s brambory Hasselback

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

0.0

0x hodnoceno

Počasí přímo vybízí ke grilování a vy tak můžete během chvilky připravit skvělou večeři plnou chutí. Kombinace vepřového masa s bramborami, zeleninou a dresinkem ze zakysané smetany vás rozhodně mile překvapí.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve připravte brambory. Pečlivě je omyjte kartáčkem, shora nařízněte na tenší plátky, avšak nedokrajujte až do konce, aby zůstaly stále pohromadě ve spodní části.
  2. Při krájení pomohou dvě vařečky, mezi které vložte bramboru.
  3. Do mističky dejte asi 3 lžíce olivového oleje, sůl a oblíbené koření či bylinky. Brambory vložte do pekáčku vyložeho pečicím papírem a mašlovačkou potřete brambory, i mezi plátky. Dejte péct na 180 °C doměkka, cca 40 minut. Jakmile jsou brambory téměř hotové, rozpálte gril a připravte steaky. 
  4. V mezičase ještě připravte rychlý dresink – smíchejte zakysanou smetanu ochuťte čím máte rádi, například jarní cibulka, česnek, bylinky, sůl, pepř.
  5. Servírujte s oblíbeným salátem – zde jsme použili mix salátů, rajčata, ředkvičky, olivový olej. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte