Další druh cukroví, u kterého nepotřebujete troubu a vystačíte si jen s klasickou plotnou. Už jste někdy ochutnali fudge? Tato famózní cukrovinka ve tvaru kostiček se vyrábí z másla, cukru a mléka či smetany. My jsme do směsi ale přidali i další skvělé ingredience, jako čokoládu a arašídy. Fudge je tak sladký a zároveň krásně křupavý.
Fudge z karamelu a čokolády
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
3.7
3x hodnoceno
Postup:
- Před pečením namočte arašídy na 2 hodiny do vlažné vody a poté je sceďte.
- V rendlíku zahřejte smetanu, přidejte cukr a za stálého míchání ho nechte zcela rozpustit.
- Poté přidejte karamelové slazené kondenzované mléko a máslo. Za stálého míchání, aby se nic nepřipálilo, vařte tak dlouho, dokud nedosáhnete teploty 120 °C.
- Poté snižte plamen na minimum a vařte přibližně 15 minut, dokud se karamel nezačne lehce táhnout.
- Sundejte rendlík z plotny, hmotu rozetřete do formy o velikosti přibližně 20×30 cm vyložené pečicím papírem, posypte celými arašídy a nechte ztuhnout v lednici.
- Při přípravě čokoládové části postupujte naprosto stejně, pouze místo arašídů vmíchejte do směsi čokoládu nalámanou na menší kousky.
- Také nechte ztuhnout v druhé formě. Jakmile budete mít obě části hotové, položte je na sebe a posypte celými lískovými ořechy.
- Lehce přitlačte pomocí pečicího papíru a ještě dozdobte drcenými ořechy. Opatrně krájejte na menší kostky.