Fudge z karamelu a čokolády

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

3.3

6x hodnoceno

Další druh cukroví, u kterého nepotřebujete troubu a vystačíte si jen s klasickou plotnou. Už jste někdy ochutnali fudge? Tato famózní cukrovinka ve tvaru kostiček se vyrábí z másla, cukru a mléka či smetany. My jsme do směsi ale přidali i další skvělé ingredience, jako čokoládu a arašídy. Fudge je tak sladký a zároveň krásně křupavý. 

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Před pečením namočte arašídy na 2 hodiny do vlažné vody a poté je sceďte.
  2. V rendlíku zahřejte smetanu, přidejte cukr a za stálého míchání ho nechte zcela rozpustit.
  3. Poté přidejte karamelové slazené kondenzované mléko a máslo. Za stálého míchání, aby se nic nepřipálilo, vařte tak dlouho, dokud nedosáhnete teploty 120 °C.
  4. Poté snižte plamen na minimum a vařte přibližně 15 minut, dokud se karamel nezačne lehce táhnout.
  5. Sundejte rendlík z plotny, hmotu rozetřete do formy o velikosti přibližně 20×30 cm vyložené pečicím papírem, posypte celými arašídy a nechte ztuhnout v lednici.
  6. Při přípravě čokoládové části postupujte naprosto stejně, pouze místo arašídů vmíchejte do směsi čokoládu nalámanou na menší kousky.
  7. Také nechte ztuhnout v druhé formě. Jakmile budete mít obě části hotové, položte je na sebe a posypte celými lískovými ořechy.
  8. Lehce přitlačte pomocí pečicího papíru a ještě dozdobte drcenými ořechy. Opatrně krájejte na menší kostky.

fudge_gusto_zima_online.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte