Pokud vám nějakým nedopatřením zbyla vánočka, která už má „své nejlepší časy za sebou“, french toasty jsou jasná volba. Pokud vánočku nemáte, stejně dobře poslouží i klasický toastový chléb.
French toasty z vánočky
- velmi snadné
- do 30 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Nejprve si připravte směs na namáčení vánočky. Do hlubokého talíře dejte mléko, vejce, špetku mleté vanilky, javorový sirup, sůl. Můžete přidat trochu „vaječňáku“ nebo rumu.
- Každý plátek vánočky nechte důkladně nasáknout v této směsi. Rozehřejte pánev, po chvíli přidejte tuk a opatrně přeneste na pánev plátky vánočky.
- Smažte na středně silný výkon z obou stran do zlatova.
- Přesuňte na talíř, ozdobte a jezte ideálně ještě teplé.