French toasty z vánočky

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně

5.0

1x hodnoceno

Pokud vám nějakým nedopatřením zbyla vánočka, která už má „své nejlepší časy za sebou“, french toasty jsou jasná volba. Pokud vánočku nemáte, stejně dobře poslouží i klasický toastový chléb.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si připravte směs na namáčení vánočky. Do hlubokého talíře dejte mléko, vejce, špetku mleté vanilky, javorový sirup, sůl. Můžete přidat trochu „vaječňáku“ nebo rumu.
  2. Každý plátek vánočky nechte důkladně nasáknout v této směsi. Rozehřejte pánev, po chvíli přidejte tuk a opatrně přeneste na pánev plátky vánočky.
  3. Smažte na středně silný výkon z obou stran do zlatova.
  4. Přesuňte na talíř, ozdobte a jezte ideálně ještě teplé.

 

Gusto tip: french toasty doplňte polotučným tvarohem a karamelizovanými jablky. Jak na ně? Jablko nakrájejte na tenčí plátky. Na pánvi rozehřejte kousek másla a na něm začněte opékat jablka. Jakmile změknou, zasypejte je lžící třtinového cukru, a ještě chvíli opékejte.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte