Francouzský toust s jablky v karamelu

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Snídaně

4.0

1x hodnoceno

Máte rádi sladké snídaně, nebo dáváte přednost šunce, sýrům a pomazánkám? U nás najdete recepty všeho druhu, ale dnes tu máme jednu specialitku. O Vánocích se hojně konzumují vánočky nebo štoly. Občas zbyde, i když to nebývá tak časté. Kdyžs se tak ale stane, přijde vhod náš recept na francouzské tousty, které jsou připravené právě ze zbylé vánočky. A vypadají lahodně, co říkáte?

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a tupou stranou nože vyškrábněte zrníčka, která nasypejte do středně velké misky.
  2. Přidejte vajíčko, smetanu, brandy, cukr a vše pořádně promíchejte.
  3. Každý plátek vánočky nebo štoly namočte důkladně a z obou stran v připravené směsi.
  4. Do pánve vložte máslo, nechte rozpustit a poté opékejte plátky pečiva z obou stran dozlatova.
  5. Jablka omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Do pánve nasypte cukr.
  6. Jakmile se rozpustí a začne hnědnout, přimíchejte nakrájená jablka a vše zalijte vodou.
  7. Za stálého míchání pozvolna vařte, dokud se karamelová krusta zcela nerozpustí.
  8. Přidejte šťávu z citronu a ještě chvilku vařte, dokud nevznikne hustá směs.
  9. Fíky omyjte a nakrájejte na čtvrtiny.
  10. Tousty podávejte se zkaramelizovanými jablky, nakrájenými fíky a lehce posypané moučkovým cukrem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte