Máte rádi sladké snídaně, nebo dáváte přednost šunce, sýrům a pomazánkám? U nás najdete recepty všeho druhu, ale dnes tu máme jednu specialitku. O Vánocích se hojně konzumují vánočky nebo štoly. Občas zbyde, i když to nebývá tak časté. Kdyžs se tak ale stane, přijde vhod náš recept na francouzské tousty, které jsou připravené právě ze zbylé vánočky. A vypadají lahodně, co říkáte?
Francouzský toust s jablky v karamelu
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Snídaně
4.0
1x hodnoceno
Postup:
- Vanilkový lusk podélně rozřízněte a tupou stranou nože vyškrábněte zrníčka, která nasypejte do středně velké misky.
- Přidejte vajíčko, smetanu, brandy, cukr a vše pořádně promíchejte.
- Každý plátek vánočky nebo štoly namočte důkladně a z obou stran v připravené směsi.
- Do pánve vložte máslo, nechte rozpustit a poté opékejte plátky pečiva z obou stran dozlatova.
- Jablka omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Do pánve nasypte cukr.
- Jakmile se rozpustí a začne hnědnout, přimíchejte nakrájená jablka a vše zalijte vodou.
- Za stálého míchání pozvolna vařte, dokud se karamelová krusta zcela nerozpustí.
- Přidejte šťávu z citronu a ještě chvilku vařte, dokud nevznikne hustá směs.
- Fíky omyjte a nakrájejte na čtvrtiny.
- Tousty podávejte se zkaramelizovanými jablky, nakrájenými fíky a lehce posypané moučkovým cukrem.