Sladké francouzské toasty s ovocem

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně

2.5

6x hodnoceno

Francouzi zkrátka umí žít a především jíst! Když se u nás řekne toast, nejspíš si představíme rychlou svačinu nebo snídani – plátek toastového chleba, šunka, sýr. Ale když se řekne toast ve Francii, znamená to hostinu. Pravé francouzské toasty slané i sladké se vyznačují tím, že se obalují ve vajíčku. My jsme pro vás tentokrát vybrali sladkou variantu bez laktózy. Bon appétit!

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Máslový toustový chléb 8 plátky
  • Vejce L6 na podestýlce 4 ks
  • Polotučné bezlaktózové mléko 300 ml
  • Bezlaktózové máslo 100 g
  • Třtinový cukr 2 lžíce
  • Mletá skořice 2 lžička
  • Javorový sirup BILLA Naše BIO 4 lžíce
  • Sůl
  • Na ozdobu
  • Čerstvé ovoce

Postup

  1. V misce rozšleháme vejce s bezlaktózovým mlékem, třtinovým cukrem a špetkou soli.
  2. Na pánvi rozpustíme bezlaktózové máslo. Každý plátek bílého toastového chleba namočíme ve vaječné směsi a osmažíme z obou stran na másle.
  3. Upečené francouzské toasty posypeme na talíři mletou skořicí, polijeme javorovým sirupem a ozdobíme čerstvým ovocem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte