Flatbread s jogurtem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Snídaně, Vege & vegan, Přílohy

5.0

2x hodnoceno

Pokud jste o flatbreadu nikdy neslyšeli, nemusíte se ničeho bát. Jedná se o takovou vylepšenou chlebovou placku. Nebojte se ji zkusit, je lahodná a můžete si ji vychutnat ve spoustě různých variací!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, vlažné mléko, teplou vodu, droždí a vypracujte těsto.
  2. Zakryjte ho čistou utěrkou a nechte na teplém místě vykynout.
  3. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na dvě tenké kulaté placky.
  4. Přemístěte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 220 °C cca 10–12 minut. Upečené placky nechte vychladnout. 
  5. Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  6. Z cizrny slijte vodu a vsypte ji na pánev.
  7. Za stálého míchání cizrnu nechte opražit dozlatova. Bude to trvat cca 20 minut – cizrna musí zhnědnout.
  8. V misce smíchejte bílý jogurt s rozetřeným česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
  9. Nakrájejte cherry rajčata, okurku, zakápněte olivovým olejem a ochuťte solí.
  10. Chlebovou placku potřete jogurtovou směsí a poklaďte zeleninou.
  11. Nakonec placku zasypte opraženou cizrnou, olivami a podávejte.

flatbread_influ_susa-BILLA.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte