Flatbread s jogurtem
- snadné
- do 60 minut
- Vege & vegan, Snídaně, Předkrmy, Přílohy, Svačiny
5.0
2x hodnoceno
Postup
- V míse smíchejte mouku, vlažné mléko, teplou vodu, droždí a vypracujte těsto.
- Zakryjte ho čistou utěrkou a nechte na teplém místě vykynout.
- Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu na dvě tenké kulaté placky.
- Přemístěte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 220 °C cca 10–12 minut. Upečené placky nechte vychladnout.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Z cizrny slijte vodu a vsypte ji na pánev.
- Za stálého míchání cizrnu nechte opražit dozlatova. Bude to trvat cca 20 minut – cizrna musí zhnědnout.
- V misce smíchejte bílý jogurt s rozetřeným česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Nakrájejte cherry rajčata, okurku, zakápněte olivovým olejem a ochuťte solí.
- Chlebovou placku potřete jogurtovou směsí a poklaďte zeleninou.
- Nakonec placku zasypte opraženou cizrnou, olivami a podávejte.