Flambované hrušky a jablka

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

0.0

0x hodnoceno

Ovocné dezerty jsou v létě velmi oblíbené. My pro vás máme flambovanou lahůdku z hrušek a jablek s karamelem. Recept na tuhle pochoutku tu pro vás máme i ve videu, na kterém vám celý postup ukáže Roman Staša.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Hruška Lucasova 4 ks
  • Jablka Granny Smith 2 ks
  • Hruškovice 100 ml
  • Krystalový cukr 200 g
  • Lískové ořechy 100 g
  • Vinný ocet 2 lžíce
  • Jahody 200 g
  • Citrón 1 ks
  • Třtinový cukr very dark 200 g
  • Čerstvá máta 1 hrst

Postup

  1. Cukr krystal nasypeme do hrnce a na mírném plameni rozpustíme na karamel.
  2. Na pečicí papír si připravíme ořechy, které zalijeme karamelem a necháme vychladit. 
  3. Hrušky dáme na plech, zasypeme třemi lžícemi cukru krystal, zakápneme vinným octem, zlehka osolíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 °C na cca 7 minut.
  4. Na suchou pánev dáme na měsíčky nakrájené hrušky a jablka, vše zarestujeme dozlatova. Poté nalijeme do pánve hruškovici a zapálíme. 
  5. Jahody s citronem a mátou smícháme v malé misce, promícháme a necháme odležet. 
  6. Ztuhlý griliáš dáme do hmoždíře a rozdrtíme.
  7. Hrušky z trouby dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte