Ovocné dezerty jsou v létě velmi oblíbené. My pro vás máme flambovanou lahůdku z hrušek a jablek s karamelem. Recept na tuhle pochoutku tu pro vás máme i ve videu, na kterém vám celý postup ukáže Roman Staša.
Flambované hrušky a jablka
- velmi snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Cukr krystal nasypeme do hrnce a na mírném plameni rozpustíme na karamel.
- Na pečicí papír si připravíme ořechy, které zalijeme karamelem a necháme vychladit.
- Hrušky dáme na plech, zasypeme třemi lžícemi cukru krystal, zakápneme vinným octem, zlehka osolíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 °C na cca 7 minut.
- Na suchou pánev dáme na měsíčky nakrájené hrušky a jablka, vše zarestujeme dozlatova. Poté nalijeme do pánve hruškovici a zapálíme.
- Jahody s citronem a mátou smícháme v malé misce, promícháme a necháme odležet.
- Ztuhlý griliáš dáme do hmoždíře a rozdrtíme.
- Hrušky z trouby dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré.